Efeler Gazetesi

Yörüyen veda etti

Yörüyen veda etti
21 Mayıs 2022 - 20:28

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığına görev süresi dolduğu için yeniden aday olmayan Rıza Yörüyen, zor bir dönemi birlik ve beraberlik içinde başarıyla atlattıklarını söyledi

Aydın SMMMO’nun 24’üncü Olağan Seçimli Genel Kurulu, oda binasında gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Fettah Açan’ın üstlendiği genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Görev süresi dolduğu için oda başkanlığına tekrar aday olmayan Rıza Yörüyen, 2 dönemdir bu görevi sürdürdüğünü anımsatarak, “Bu genel kurulun ayrı bir yapısı var. Son 3 yıllık oda yönetimini değerlendireceğiz. Ama son 2 yılı geçkin bir süre pandemiyle boğuşarak geçti. Bu nedenle birazcık da özelliği olan bir genel kurul bu. Koronavirüs salgınından vefat eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
“ONURLU İŞLERE İMZA ATTIK”
2 yıl aradan sonra ilk kez geniş katılımlı bir toplantı düzenlediklerine dikkati çeken Yörüyen, şöyle devam etti: “Dünyada yüz yılda bir denk gelen salgında yöneticilik yapmak bana nasip oldu. Oda yöneticiliği bana nasip oldu. Birlikte çok enteresan günler yaşadık. Pandemi döneminde gece gündüz çalışmamız gerektiğini gördük. Pandeminin etkilerini nasıl hafifletiriz dedik. Çok onurlu işlere imza attık. Bu camia gerek kamu tarafından gerekse işletmeler, işveren açısından ne kadar değerli olduğunu anladık. Özverili çalışmalarınızdan dolayı, sağlığınızı hiçe sayıp vergi toplamaya çalıştığınız için, bu ülke ekonomisi için işletmelerin desteklerden doğru faydalanmalarını sağlamaya çalıştığınız için, pandeminin etkilerini ülkemize ve işletmelere en az yansıtmaya çalıştığınız için, sağlığınızı hiçe sayarak çalıştığınız için oda başkanlarının huzurunda sizleri alkışlıyorum.”
“18’İNCİ BÜYÜK ODAYIZ”
Bu dönemin mesleki dayanışmanın önemini ortaya koyduğunun altını çizen Yörüyen, “Hepimiz mesleğimize sahip çıkmalıyız. Mesleğimizi sevelim, kendimize saygı gösterelim. Meslektaşlarımızla samimi bir ortamda kalalım. İnanın, ne sorunumuz ne sıkıntımız kalır. Yasadan, idareden kaynaklı sorunlarımız var. 30 yıldır konuştuğumuz sorunlar var. Ama hep söylüyorum: çivi bir sefer çakmakla yerinde durmuyor. Bu çiviyi hep birlikte çakmaya çalıştığımız sürece elbette bir gün o çivi yerine girecektir. Önemli olan hep birlikte güzel sözler söyleyip, güzel enstrümanlar çalıp, iyi bir müzik ortaya çıkarmak. Herkes ayrı ayrı bir yerlerden konuşursa bunun adı gürültü olur. Bu mesleğin de gürültüye ayıracak zamanı yoktur. Bugün burada birlik ve beraberlikle, meslektaş sevgisiyle, üye sayısı ve maddi imkânlarıyla güçlü bir odanın 24’üncü genel kurulunu yapacağız. Odamız 982 üyesiyle TÜRMOB’un 18’inci büyük odasıdır. Bu bilinçle göreve geldiğimiz günden beri bu odanın çıtasını bir adım daha yukarı nasıl taşırız diye düşündük. 6 yıldır sizlere hizmet ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma, oda çalışanlarımıza ve desteğini bizlerden hiç eksik etmeyen değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Zor bir dönemi başarıyla atlatmamızda bu birlikteliğin, bu güvenin bir önemi vardır. İyi ki varsınız, iyi ki bu odanın bir üyesiyim. İyi ki sizlere 6 yıl da olsa hizmet etme imkânı buldum. Aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Aydın SMMMO yönetimi ve odanın yetkili organları için seçim yarın yapılacak. Seçimde başkanlık için Engin Ünsal ve Selami Mersin adaylığını açıklamıştı.
Genel kurula TÜRMOB yöneticileri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Zeynep Yılmaz, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Rahmi Terzi ile oda üyeleri katıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi