Efeler Gazetesi

YAMAN: “ONUN BUNUN ŞAKŞAKÇISI OLMADIK”

YAMAN: “ONUN BUNUN ŞAKŞAKÇISI OLMADIK”
15 Mart 2019 - 0:16

Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde zam almayan işçilerin olduğunu söyleyen Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Savaş’a tepki gösterdi.

Savaş’a kendilerini Hizmet-İş Sendikası ile karıştırmamasını söyleyerek, “Bizim hiçbir zaman ülkeyi yönetmek gibi bir derdimiz olmadı. Onun bunun şakşakçısı da olmadık. Sendika olarak kendi sınırlarımızı biliriz. Siyasette yer almadık, almayacağız da. Bizim tek derdimiz, ülkemiz, üyelerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızdır” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçileri kastederek, “Zam alamayan işçilerin de varlığından haberdarız. Biz gelince belediye işçisini bu durumdan kurtaracağız” diyen Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş’a cevap, Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü olan Belediye-İş Sendikası’ndan geldi.

“ONUN BUNUN ŞAKŞAKÇISI OLMADIK”

Yazılı açıklama yapan Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Savaş’a kendilerini Hizmet-İş Sendikası ile karıştırmamasını söyleyerek, “Bizim hiçbir zaman ülkeyi yönetmek gibi bir derdimiz olmadı. Onun bunun şakşakçısı da olmadık. Sendika olarak kendi sınırlarımızı biliriz. Siyasette yer almadık, almayacağız da. Bizim tek derdimiz, ülkemiz, üyelerimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızdır” dedi.

“İŞÇİNİN TEK KURUŞ ALACAĞI YOK”

“Hiç kimse, üyelerimiz üzerinden siyasi prim elde etmeye kalkmasın, yolda kalır. Çünkü bu yol çıkmaz bir yoldur” diyen Yaman, Aydın Büyükşehir Belediyesi işçisinin, toplu sözleşmeden ve yasalardan kaynaklı belediyeden tek kuruş alacağı olmadığını ve ücretini de, ikramiyesini de günü gününe aldığını ifade etti. Belediye-İş olarak, Büyükşehir Belediyesi ile kısa süre önce davul-zurna eşliğinde toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını, bu sözleşmeden emekçilerin de memnun olduğunu dile getiren Yaman, ülke ve bölge şartlarına göre gerçekten iyi bir sözleşme imzaladıklarını söyledi. Yaman, işçinin, emekçinin iktidar tarafından sadece seçim öncesi hatırlandığını çok iyi bildiklerini dile getirdi.

“CİDDİ HAK KAYIPLARI YAŞANDI”

AK Parti iktidarının yaptığı taşeron düzenlemesi ile belediyelerde çalışan yüz binlerce taşeron işçiyi, taşeron şirket işçiliğinden belediye şirket işçiliğine geçirerek, kadro kapsamı dışında bıraktığını kaydeden Yaman, bu işçilerin zam almadığını ve yüzlerinin gülmediğini ifade etti. Yaman, taşeron düzenlemesinin işçiler arasında ciddi eşitsizliklere yol açtığını savunarak, “Aynı işi yapan işçilerin bir bölümü kamu işçisi olurken, diğer bir bölümü ise belediye şirket işçisi olmuştur. Aynı işi yapan işçiler arasında ücret ve sosyal haklar açısından da ciddi hak kayıpları yaşanmıştır” dedi.

“TOPLU SÖZLEŞME YASAĞINI KALDIRTIN”

Savaş’a seslenen Yaman, “Zam alamayan işçiler sorununu geçekten çözmek istiyorsanız, iktidar partisi adayı olarak belediyelerde 2020 yılının son çeyreğine kadar uygulanan toplu sözleşme yasağını kaldırtın. Bu iş beni aşar diyorsanız, partinizde yukarılarda sizi dinleyenler varsa, sizden ricamız, onlara 2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan kıdem tazminatının fona devrine ilişkin düzenlemenin emekçilerin kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatıp, ücretler üzerindeki vergi yükünün kaldırılması talebimizi iletir sonuç alabilirseniz emekçilere hizmette ilk adımı atmış olursunuz” ifadelerini kullandı. SEMİH BAŞKAR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi