Efeler Gazetesi

Ünal: “Ahlaklı sendikacılığın gayreti içindeyiz”

Ünal: “Ahlaklı sendikacılığın gayreti içindeyiz”
21 Ocak 2019 - 11:42

Türk Diyanet Vakıf – Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Dürüst, ilkeli ve her şeyden önce de ahlaklı bir sendikacılığı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz” dedi.

Türkiye Kamu – Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Diyanet Vakıf – Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, dürüst, ilkeli ve ahlaklı bir sendikacılık anlayışı içinde olduklarını dile getirdi. 

Türkiye Kamu – Sen’e bağlı sendikaların Aydın şube yöneticisi ve üyeleriyle Efeler’deki bir restaurantta bir araya gelen Ünal, “Toplantımızın amacı Aydın’daki sendikal faaliyetleri değerlendirmek, arkadaşlarımızın varsa sıkıntıları dinlemek hem de Aydın’daki kamu çalışanlarının, Diyanet çalışanlarının problemlerini gidermek için arkadaşlarımızla bir istişare yapmanın çabası ve gayreti içindeyiz” dedi. 

Türkiye’de sendikal anlamda birkaç yolun bulunduğunu kaydeden Ünal, şöyle devam etti: “Bunlardan birisi her şeye karşı olan bir sendikal anlayış. Bir tanesi her şeye eyvallah diyen bir anlayış. Şu anda maalesef her şeye karşı olan çok fazla etkili bir anlayışa sahip değil. Türkiye genelinde çok bir etkisi olmayan bir yapı içerisinde. Ancak ikinci söylediğimiz, her şeye eyvallah diyen, her şeye evet diyen bir anlayış bugün maalesef yetkili sendika ve konfederasyon anlamında bütün kamu çalışanlarını temsil etme iddiasında.”

‘DÜRÜSTLÜK VE AHLAK’ VURGUSU 

Kendilerinin bu iki yoldan hariç üçüncü bir yolu ortaya koyduğunu belirten Ünal, “Bu da doğruya doğru, yanlışa da yanlış diyebilen bir anlayışı ortaya koyduk. Doğruyu güzeli kim söylemişse onun yanında olabilen, yanlışı da kim nereden, hangi güç söylemişse, üyelerimizin bize verdiği yetkiyle, üyelerimizin bize verdiği destekle dimdik karşısında durabilen bir anlayışı koyduk. Yıllardır bunun mücadelesini yapıyoruz. Dürüst, ilkeli ve her şeyden önce de ahlaklı bir sendikacılığı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Kendi üyenizin hakkını savunurken başka bir kamu çalışanının hakkını gasp etmek ahlaki olmayan bir davranıştır. O yüzden biz bugüne kadar böyle bir yola tevessül etmedik” diye konuştu. 

“İŞİ EHLİNE VERİN” 

Bugünkü yetkili konfederasyonun 2004’te 40 bin olan üye sayısının şimdilerde bir milyonu bulduğuna dikkati çeken Ünal, “Türkiye Kamu – Sen, ülkeye ve çalışanlarına hizmet etmek için uğraşıyor. Üye sayımız anlamında, 2004’te resmi rakam 380 bin, 2018’de resmi rakam 400 bin. İstikrarlı şekilde bugünlere geldik. Hak eden kendi hakkıyla, liyakatıyla, becerisiyle bir yerlere gelebilsin. Benim sendika üyem bir yere gelsin, benim hemşehrim veya şu siyasetçinin yakını bir yere gelsin değil. Kim hak ediyorsa o gelsin. Yüce dinimiz de ‘İşi ehline verin’ diyor. İşi ehline vermezseniz sıkıntı olur. Sonuçta da 15 Temmuz gibi o hain darbe ve işgal girişimiyle karşı karşıya kalırız. Soruların çalındığı zamanları yaşadık. Hak etmediği halde birilerinin yakını olduğu için bir yerlere gelenler, bu ülkeyi buraya getirdi. Liyakatli, ehliyetli, bilgili, becerili insanların bir yere gelmesi için çaba harcıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Toplantıya, Türkiye Kamu – Sen Aydın İl Temsilcisi Ahmet Bozkurt, Türk Diyanet Vakıf – Sen Aydın Şube Başkanı Nadir Baylar ve Türk Eğitim – Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Devli de katıldı. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi