Efeler Gazetesi

Tarım Fuarı Aydın’a kapılarını açtı

Tarım Fuarı Aydın’a kapılarını açtı
14 Ocak 2022 - 2:10

Aydın’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 168 firma ve 358 markanın yer aldığı fuar, 16 Ocak Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Aydın Uluslararası, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış dolayısıyla tören düzenlendi. Muğla karayolundaki TARİŞ depolarında düzenlenen fuarın açılışı kent protokolü tarafından gerçekleştirildi.

Beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarımın Aydın için önemli bir sektör olduğuna işaret ederek, “Bu sektörün daha iyi bir noktaya gelebilmesi için fuarlar da önemli katkı sunuyor. Üreticiyle, kullanıcı arasında bir işbirliği sağlıyor. Bu anlamda bunun da Aydın’da, bölgede ve ülkede tarımın gelişmesine katkı sağlayacak bir organizasyon olarak görüyoruz. Emeği geçen başta Ticaret Borsamız olmak üzere bütün odalarımıza, destek veren bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

“250 MİLYON LİRALIK GELİR HEDEFLENİYOR”

9’uncu Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nı faaliyete geçirdiklerini ifade eden Aydın Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ise “Geçen yıl pandemiden dolayı fuarımızı gerçekleştiremedik. 2020 yılında en son gerçekleştirdiğimiz fuarda 358 firmayla fuarımızı düzenlemiştik. 342 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştık. Bu sayı, Türkiye’deki tarım fuarları içinde üçüncü olmamızı sağladı. 180 milyon liralık sıcak satışla fuarımızı kapatmıştık. Bu yıl 356 markanın yer aldığı, 168 tane firma katılımıyla, eskiye göre daha kapsamlı bir şekilde fuarımızı açtık. Hedefimiz 342 bin olan ziyaretçi sayısının daha üzerine çıkmak. Fakat pandemi koşulları nedeniyle halkımızın katılımı nasıl olur bilmiyoruz ama hedefimiz yine en az 342 bin ziyaretçiyle fuarımızı kapatmak. Satış rakamını da 250 milyon lira civarına yükseltmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Aydın’ın tarım potansiyeli anlamında Türkiye’de ilk üç şehir arasında yer aldığının altını çizen Çondur, “Ciddi anlamda bir potansiyelimiz ve tarımsal ciromuz var. Tarım sektöründe lider bir iliz. Gerek yurt içi satış ve gerek ihracatta iddialı bir konumdayız. Firmalarımız gün gün güçleniyor. Bu yıl fuarda dikkatimizi çeken Aydın firmalarının da, tarımsal mekanizasyon firmalarının da yoğun anlamda fuarımıza katılması. Bu nedenle hepsine çok teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“TEMENNİMİZ, MODERN BİR FUAR ALANI”

Çondur, kente modern bir fuar alanı kazandırılması gerektiğini ifade ederek, şu görüşleri dile getirdi:

“Dileğimiz, Aydın fuarının yeni fuar alanında – TARİŞ depolarında yapıyoruz bunu – huzurunuzda TARİŞ’e teşekkür etmek istiyorum. Onlar da ellerinden geldiğince destek oluyor. Umarız, yeni fuar alanında, Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı fuar alanında, Avrupa standartlarında fuar organize ederiz. Çünkü biliyorsunuz, uluslararası fuarda yurt dışından epey ziyaretçi oluyor. Yurt dışı kaynaklı katılım sağlayan firmalar da var. Daha modern, daha yenilikçi bir fuar merkezinde önümüzdeki yıl bu fuarı yapmayı temenni ediyoruz.”

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER DE FUARDA

Fuarda coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımlarının gerçekleştirildiğini kaydeden Çondur, “Burada belediyelerimiz de elini taşın altına koymuş durumda. Efeler Belediyemiz, Germencik Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz stantlarıyla bu fuara destek veriyor. Borsamızın da standı var. Coğrafi işaretli ürünlerimizin tanıtımını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte üreticimizin ayağına teknolojiyi getiriyoruz. Avrupa’daki çiftçinin ayağına gelen ekipmanların hepsi bu fuar alanında mevcut. Üreticilerimiz bu yenilikleri görerek, kendilerini bir üst lige, Avrupa ligine çıkaracak ekipmanlara umarız sahip olurlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Fuarı gezen protokol üyeleri, stantları inceleyerek, vatandaşla selamlaştı. Açılış törenine CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ile Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin de katıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        (c) 2022- Efeler Gazetesi