Efeler Gazetesi

Taner, Akşener’in ziyaretini değerlendirdi

Taner, Akşener’in ziyaretini değerlendirdi
18 Mart 2022 - 17:14

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Aydın ziyaretini değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, “Biz Aydın’da birinci parti olmayı hedeflemiştik. Bu hedefimize biraz daha yaklaştığımızı görüyoruz” dedi.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Aydın programını değerlendirdi. Akşener’i Nazilli, İncirliova ve Efeler’de 3 ayrı programla ağırladıklarını ifade eden Taner, halkın ilgisinden memnun olduklarını dile getirdi.

“ANA GÜNDEM PARLAMENTER SİSTEM”

Güzel ve verimli bir program gerçekleştirdiklerini kaydeden Taner, “Sayın Genel Başkanımız, Aydın’daki potansiyelin İYİ Parti için beklediğinin üzerinde bir algıda olduğunu, dolayısıyla da bu seçimlerde Aydın’dan beklentinin yüksek olduğunu ifade etti. Biz Aydın’da birinci parti olmayı hedeflemiştik. Bu hedefimize biraz daha yaklaştığımızı görüyoruz. O hedefe ulaşacağımızı, İYİ Parti’nin Aydın’da birinci parti olacağını hissetmiş olduk. Bunun olması da lazım. Çünkü şu anda gündemde olan, 6 siyasi partinin yaptığı ortak çalışmanın ana gündemi güçlendirilmiş parlamenter sistem. Güçlendirilmiş parlamenter sistemin yürürlüğe girmesi için Meclis’te 3’te 2 çoğunluğun olması lazım. Yani 600 milletvekilinin 400’ünü Millet İttifakı’nın çıkarması lazım” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Aydın’ın 8 milletvekili çıkardığını anımsatan Taner, şöyle devam etti: “Millet İttifakı olarak 8 milletvekilinin 6’sını alma mecburiyetimiz var. Eğer ki, gerçekten bu sistemi değiştirmek istiyorsak. Alabilir miyiz? Alırız. Bugün son yapılan, ORC şirketinin yaptığı anketin verileri bize geldi. Bu verilere baktığımızda İYİ Parti’nin oy oranı her geçen gün yükselmekte. Aydın’da genel iktidarla başa baş bir durumdayız. Yerel iktidarla da 10 puanın altında bir oy farkı aramızda var. Biz o farkı kapatıp, Aydın’da birinci parti olacağımıza inanıyoruz. Aydın’da Millet İttifakı’nın çıkarması gereken 6 milletvekilinin 3’ünü İYİ Parti olarak çıkaracağımıza inanıyoruz. Hedefimiz Aydın’da 4’üncü milletvekilini çıkarmak. Bunun için de elimizden geleni yapacağız.”
Taner, Aydın’da önümüzdeki süreçte çok yoğun bir çalışma programı yapacaklarını sözlerine ekledi.
Basın toplantısına parti yöneticileri de katıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi