Efeler Gazetesi

Sanayiciler sandığa gitti

Sanayiciler sandığa gitti
06 Ekim 2022 - 20:19

Aydın Sanayi Odası (AYSO) üyeleri, meclis ve komite üyelerini belirlemek için sandığa gitti. AYSO Başkanı Yunus Şahin, 4 yıllık sürede Aydın’ın ihracatının arttığını vurgularken, yönetim kurulu başkanlığını devralmaya hazırlanan AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş, “Bayrağı daha iyi yerlere taşıyacağız” mesajını verdi.

AYSO’da meclis ve meslek komitesi üyelerinin belirlenmesi için seçim gerçekleştirildi.
2013’ten bu yana, 2 dönemdir AYSO Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüren, ‘2 dönem kuralı’ nedeniyle görevi devretmeye hazırlanan Mehmet Yunus Şahin, “Gazeteci arkadaşlarımızla her zaman kardeşlik ruhu içinde çalıştık. Bundan da her zaman memnunuz. Sizlerin bize, bizlerin de size sevgi ve teveccühü var. Bizim yanımızda oldunuz. Bizim her ay açıkladığımız ihracat verilerini ve sosyoekonomik gelişmeleri kamuoyuna aktarmamıza vesile oldunuz” dedi.
İhracat hedeflerine ulaştıklarının altını çizen Şahin, “2013’te ihracatımız 600 küsur milyon dolardı. Şimdi bir milyar 210 milyon dolara yükselttik. Hiçbir ay düşüş olmadı. Bunun en büyük sebebi bizim üretim, ihracat, yatırım, istihdam ve eğitime verdiğimiz önemden kaynaklandı” ifadelerini kullandı.
İhracatta 81 il arasında Aydın’ın 21’inci sırada bulunduğunu vurgulayan Şahin, “347 milyon dolar ithalatımız var. İhracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 200 civarında. Ege Bölgesi’nde en çok katma değer bırakan il biziz. Bununla da övünebiliriz. Bunun sebebi nedir? Bizim tarıma dayalı sanayimiz, madenciliğimiz var. Kuru meyveciliğimiz var. Yerli kaynaklarımız önemli” görüşlerini aktardı.
YENİ HİZMET BİNASI YAPILACAK
AYSO’nun yeni hizmet binası projesinde son aşamaya gelindiğini bildiren Şahin, “Hatta temel atalım dedik fakat seçim öncesi çok doğru bulmadık. İnşallah yeni dönemde temeli atılacak. Mimarla konuştuk. Meclis toplantımızda sunum yapıldı. Çevre Bulvarı’yla Havaalanı Bulvarı’nın kesiştiği noktada 23 dönüm yerimiz var. Hem ASTİM’in hem bizim binalarımız yan yana olacak. Hatta geçiş koridorumuz olacak” diye konuştu.
SERBEST BÖLGE HEDEFİ
Aydın’da serbest bölge kurulması hedefi hakkında da konuşan Şahin, şunları kaydetti:
“Serbest bölgeye canımızı verdik desek, inanın buna. Çok uğraştık. Nihat Zeybekci Bakanımız bize çok destek verdi. Kadıköy’ün altında bin dönüm yer bulduk. Oranın 600 dönümünü organize seraya verdiler. 400 dönümü bizim olarak gözüküyor. Fakat 400 dönümde serbest bölge olmaz. Serbest bölgenin olabilmesi için en az bir milyon 500 bin metrekare yer olması lazım. Aydın’ın en büyük problemi arsa bulmak. Arsayı bulamıyoruz. Ama bundan vazgeçmiş değiliz.”
“SORUMLULUĞUMUZ ÇOK FAZLA”
AYSO Yönetim Kurulu Başkanlığını devralmaya hazırlanan AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş da “Abim gibi gördüğüm birinden görevi devralacak olmak benim için çok güzel bir onur. Kendisinden çok şeyler öğrendim. Kendisine her zaman destek verdim. İnşallah ondan aldığımız bayrağı daha iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum. Üzerimizde sorumluluklarımız çok fazla. İnşallah yeni dönemde oda binası noktasındaki girişimleri hızlandıracağız. Demokrasi şöleniyle seçimlerimizi geçiriyoruz. Sanayicilerimiz sağ olsun, odasına sahip çıkıyor. Herkes elinden geldiği şekilde oyunu kullanıyor. Biz burada bir menfaat beklentisi içinde değiliz, gönüllü olarak bu görevleri yapıyoruz. Bunu da layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Herkese kapımız açık. Herkesle işbirliği içindeyiz. Çünkü bir tane Aydın’ımız var. İhracat rakamlarımızı daha yukarı taşıyacağız” sözlerine yer verdi.
Maraş, üye sayısını bin 500’lere çıkarmayı ve odanın gelirlerini artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
AYSO üyeleri 13 Ekim’de ise yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) genel kurul delegeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meclis başkanlık divanı üyelerini belirlemek için ikinci kez sandığa gidecek. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi