Efeler Gazetesi

Nazlıaka: “Bizi yargıyla terbiye etmeye çalışmayın”

Nazlıaka: “Bizi yargıyla terbiye etmeye çalışmayın”
22 Şubat 2021 - 21:34

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir’e 11 ay 20 gün hapis cezası verilmesine tepki göstererek, “Hiç kimse ama hiç kimse bizi yargıyla terbiye etmeye çalışmasın. Bizler zaten hukuka bağlı, devletine saygı duyan ve devletini koruyan insanlarız” dedi.

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir hakkında, partisinin il kongresinde gerçekleştirdikleri ‘Las Tesis’ eyleminin ardından Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar çıktı. Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Özdemir hakkında 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Duruşma sonrasında açıklamada bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili ve Özdemir’in avukatı Evrim Karakoz, cezanın ertelendiğini ve istinafa gideceklerini belirtti. Adliye önünde toplanan partililer, alkışlar ve sloganlarla Özdemir’e destek verdi.

Duruşmaya tanık sıfatıyla katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısında sonucu değerlendirdi.

“KARAR, ÜZÜNTÜ VERİCİ”

“Bugün eşitliğin kentinde olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum” diyen Nazlıaka, “Aydın, Türkiye’nin ilk kadın muhtarının seçildiği kent. Yine Aydın, bir kadın belediye başkanı tarafından yönetilen bir kent. Biliyoruz ki, Aydın’daki demokrat, eşitlikçi insanlar kadın hakları konusunda çok duyarlı olagelmişlerdir. Ancak ne yazık ki, bugün Aydın’da kadın haklarıyla da insan haklarıyla da hatta düşünce ve ifade özgürlüğüyle asla bağdaşmayacak olan bir mahkeme kararı verildi. Buna göre, Türkiye, dünyada kadınların dans edip, şarkı söylediği için yargılandığı tek ülke olma sıfatına nail oldu ne yazık ki. Her geçen gün hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunun hâkim olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bu karar, üzüntü verici olmakla birlikte mücadele azmimizi, mücadele isteğimizi, birbirimizle dayanışma irademizi her geçen gün daha da artırmaktadır” diye konuştu.

“HAKARET YOKTUR, ELEŞTİRİ VARDIR”

Kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için çalıştıklarını ifade eden Nazlıaka, Ayşe Özdemir, keyfiyetle bir danstan ziyade kadın haklarını savunmak için bu dansı yapmıştır. Ki, keyfiyetle de yapabilir. Şarkının sözleri enternasyonaldir. Düşünce özgürlüğü, eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeye alınması gereken niteliktedir. Burada bir hakaret yoktur. Kadın haklarına yönelik, yaşam hakkına yönelik savunma vardır. Evet, bir eleştiri vardır. Ama iktidardakilerin de eleştiriye açık olması zorunluluğu vardır” sözlerine yer verdi.

Kararın istinafa taşınacağını anımsatan Nazlıaka, şöyle devam etti: “Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi süreci vardır. Hiç kimse ama hiç kimse bizi yargıyla terbiye etmeye çalışmasın. Bizler zaten hukuka bağlı, devletine saygı duyan ve devletini koruyan insanlarız. Onun için mücadelemizi her geçen gün daha da güçlendirerek devam edeceğiz. Her koşulda, her zaman bir arada olacağımızı söylemek istiyorum. Birbirimize sırt olacağız. Birbirimizle her zaman dayanışacağız. İnanıyoruz ki, birlikten kuvveti doğuracağız. Biz kadınlar dünyayı sallayacağız. Buna yürekten inanıyorum.”

Nazlıaka, ayrıca, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla gurur duyduklarını belirterek, “Onun başarıları bizi de onurlandırıyor. Kendisini başarılı çalışmaları nedeniyle bir kez daha kutluyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZ ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEK”

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da “Bugün Ayşe Başkanımızın yanında olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün Aydın’da Ayşe Başkan cezalandırılmadı, Türk kadını, Aydınlı kadınlar cezalandırıldı. Mücadelesiyle göreve geldiği andan itibaren kadınların, kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin her noktasında yüreğini ortaya koyan Sayın İl Başkanımıza bugün verilen cezanın Türkiye’de, dünyada kullanılan ‘Las Tesis’ eyleminin aynısını il kongremizde yaptıkları eylemi, sanki Cumhurbaşkanı’na hakaret davası gibi algılatıp bu yönde bir karar çıkması, Türkiye’de demokrasinin ve hukukun tabutuna çivi çakıldığının göstergesi. CHP örgütleri olarak Türkiye’de demokrasiyi ve hukuku tekrar inşa edene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlarımız asla yalnız yürümeyecek” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ise kendisini yalnız bırakmayan tüm isimlere teşekkür ederek, “Yanımda olmanız benim için gerçekten gurur verici. Kadın örgütünü çok değerli kılıyor. CHP’nin bir aile olduğunu bir kez daha gösterdiniz” diye konuştu. HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi