Efeler Gazetesi

Mersin: “Büyük Menderes’te balıklar susuzluktan ölüyor”

Mersin: “Büyük Menderes’te balıklar susuzluktan ölüyor”
18 Haziran 2021 - 13:08

CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Adıgüzel ve Kemer barajlarından su verilmediği için kuruyan Büyük Menderes Nehri’ndeki balıkların oksijen ve susuzluktan dolayı öldüğünü ileri sürdü. Mersin, DSİ’ye ‘baraj kapaklarını açın’ çağrısında bulundu.
CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Büyük Menderes Nehri’ndeki balık ölümlerini gündeme taşıdı.
Mersin, yaptığı yazılı açıklamada, “Bağıra bağıra gelen küresel iklim değişikliği kriziyle mücadele ve krizi yönetmede, bize yaşattığı tüm krizlerde olduğu gibi çuvallayan AKP iktidarı yine çuvalladı. Denizli ilinde yer alan Adıgüzel Barajı ve Bozdoğan’daki Kemer Barajı’ndan DSİ tarafından su verilmediği için, kuruyan menderes nehrinde oluşan su birikintilerinde balıklar, oksijensizlikten, susuzluktan ne yazık ki ölüyor.
Aydın ovasında tarımı neredeyse bitme noktasına getiren AKP hükümeti, artık nehirlerimizde yaşayan balıkların da yaşam haklarını koruyamaz oldu” ifadelerini kullandı.
“BİZİM MEMLEKETİMİZE YAKIŞMIYOR”
İktidara ve DSİ’ye seslenen Mersin, şunları kaydetti: “Bakın çiftçi bu yıl ürününü sulayama-yacak sayenizde, onu zaten ilan ettiniz… Ama menderes nehrimizde yaşayan canlıların yaşam haklarını ellerinden alma-yın. Bir can suyunu onla-ra çok görmeyin. Denizli Adıgüzel’e sözünüz geçmiyorsa, artık açın Kemer Barajı’nın kapaklarını, verin canlıların yaşam hakkını. Yakışmıyor bu görüntü bizim memleketimize yakışmıyor bu topraklara ölmüş balık görüntüleri. Sizden bu millet razı değildi zaten bilin ki artık nehirlerimizdeki canlılar da hakları varsa size helal etmeyecek, affetmeyecek tabiat sizi.”
SEMİH BAŞKAR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi