Efeler Gazetesi

“Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak”

“Kılıçdaroğlu, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak”
22 Mayıs 2023 - 16:50

Aydın’da konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalnızca kendine oy verenlerin değil, 85 milyon insanın cumhurbaşkanı olacağını söyledi.

Atatürk Kent Meydanı’nda CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için kurulan seçim çadırında konuşan Uysal, “Şehit Başbakanımız Adnan Menderes’in diyarı Aydın’da bulunuyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Bir tarihi kavşağa yaklaşıyoruz. Bir karar gününe yaklaşıyoruz. Bu karar gününde bilerek ve isteyerek, yalanlarla iftiralarla milletimizin zihni bulandırılmaya çalışılıyor. Biz de milletin hak kürsüsünden gerçekleri, milletin gerçek gündemini konuşmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELEMİZ BUNUN İÇİN”

“Belki de Türk demokrasisisin en zor sınavıyla karşı karşıyayız” görüşünü aktaran Uysal, “Milletin yetki verdiklerinin demokratik imkânlardan yararlanıp demokrasiyi boğmaya çalıştığı günlerin arifesindeyiz. 28 Mayıs’ta demokrasimizi, cumhuriyetimizi boğdurmayacağız. Milletimizin hakkını gasp etmeye çalışanlara ‘yeter’ diyeceğiz.  Biz istiyoruz ki, bu bereketli topraklarda insanlarımız alın terinin karşılığını alsın. Huzur içinde yaşasın. Cumhuriyetin eşit vatandaşları olarak nimeti de külfeti de eşit ve ortak paydada paylaşalım. Birileri aslan payını alsın, milyonlarca insan onun bedelini ödemesin istiyoruz. Kavgamız, mücadelemiz bunun içindir” değerlendirmesinde bulundu.

Dini, milli ve hamasi argümanlarla milletin zihninin bulandırılmak istendiğini öne süren Uysal, şöyle konuştu: “AKP, yüzde 35 ile geldiği yer ortada. Kaybettiler. Bizim vazifemiz bu keyfi rejime, bu sınırsız yetki, sıfır denetim mantığı içinde 21 yıldır tabandan tavana, tavandan tabana ülkenin, milletin, devletin kaynaklarını adeta yağmalamak üzere örgütlenmiş bu yapıya dur demek durumundayız. Dörtnala felakete gidiyoruz. Vatandaşımız mevduatını çekmeye kalksa bankadan çekemez hale gelmiş. Döviz almaya kalksa saat 11.00’e kadar döviz işlemi yapılıyor. Çift haneli işsizlik, 3 haneli enflasyon…”

“AÇIK ARA ÖNDE ÇIKMALIYIZ”

Bütün bunlara ‘dur’ demenin yolunun 28 Mayıs’ta Millet İttifakı’nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmaktan geçtiğinin altını çizen Uysal, “Kılıçdaroğlu, sadece kendine oy verenlerin değil, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacak. O nedenle arkasındayız ve bunun mücadelesini veriyoruz. Kalan kısa zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor. Buralarda önde çıkmamız yetmez. Açık ara önde çıkmak mecburiyetindeyiz. Çok çalışmamızı daha da artırmamız, mesafeyi açmamız lazım” diyerek sözlerini tamamladı.

“MUTLAKA SANDIĞA GİDİN”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Millet İttifakı belediye başkanlarının yönettiği kentlerde hiçbir çocuğun yatağa karnı aç girmediğini, hiç kimsenin soğuktan üşümediğini belirterek, bu başarıyı genel iktidara taşımanın gayreti içinde olduklarını vurguladı. Çiftçilerin zor durumda olduğunu söyleyen Çerçioğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak üreticinin yanında olduklarını aktardı.

Pazar günü yapılacak olan seçimde herkesin oyunu kullanması gerektiğini vurgulayan Çerçioğlu, “Vatandaşlarımızın sandığa geleceğinden yüzde yüz eminim” ifadesini kullandı.

“SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ”

DP İl Başkanı Serhat Emanet de Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanmasının ardından Suriyeli sığınmacıları ülkelerine göndereceklerini dile getirdi.

Etkinliğe CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Karahan ile Gelecek Partisi İl Başkanı Ali İhsan Dilmen de katıldı. (YENİ KIROBA)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi