Efeler Gazetesi

İŞKUR İl Müdürü Terzi: Mesleği olan herkese iş var

İŞKUR İl Müdürü Terzi: Mesleği olan herkese iş var
27 Haziran 2022 - 13:13

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu bildirerek, “Turizmin katkısıyla daha da düşüş olacağına inanıyoruz” dedi. “Mesleği olan herkese iş var” diyen Terzi, iş arayan vatandaşları İŞKUR’a davet etti

Ülke genelindeki işgücü piyasanın genel durumunu İŞKUR Genel Müdürlüğü’nün takip ettiğini dile getiren Terzi, “İlimizde de İŞKUR İl Müdürlüğü olarak biz varız. 60’ın üzerinde iş ve meslek danışmanımız, idarecilerimiz ve SGK’yla iyi bir iş birliği içinde işletmelerimizi geziyoruz. Özellikle ihracat yapan firmaların ciddi bir ihracatı var. İlimizde ve ülkemizde ihracat rakamlarında ciddi bir artış var. Türkiye’nin klasik sorunu dediğimiz ana eleman dediğimiz ara eleman. İlimizde de bunları bulmakta zorlanıyoruz. Bu vesileyle çağrı yapmak istiyoruz. Meslek edinmek isteyen, mesleğini geliştirmek isteyen vatandaşlarımızı İŞKUR’a davet ediyoruz. İŞKUR’un programlarından faydalansınlar. Emin olun, biz bu sayede binlerce gencimize meslek edindirdik, işle buluşturduk. Şunu iddia ediyoruz: mesleği olan herkese ilimizde de ülkemizde de iş var” diye konuştu.
“GERİ DÖNÜŞLER MUTLU EDİYOR”
Turizm sezonunda istihdamın artması için gerek kendisinin gerekse de İŞKUR Kuşadası Hizmet Merkezi’nin işverenleri ziyaret anlattığını dile getiren Terzi, şunları kaydetti:
“Şu anda çok iyi bir sezon geçiriyoruz. Elaman bulmakta zorlanılan noktalar olsa da turizmde genel durum iyi. Turizmin birçok kolu var. Turizmde de işletmelerimiz dışarıdan çalışacak elemanlar getiriyorlar. Böyle de bir durum var. İlimizdeki işsizlik Türkiye ortalamasının altında. İnşallah bu sene turizmin katkısıyla düşüş olacağına inanıyoruz. Kurum olarak hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizin üzerinde devam ediyoruz. Engelli ve eski hükümlülere hibeler veriyoruz. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın çalışma hayatının içinde yer almasını istiyoruz. Devletimiz ciddi katkılar sunuyor. Ama bunun ötesinde onların evde değil, yaşamın içerisinde, toplumla canlı bir ilişki içinde olmalarını, ekonomiye katkı sağlamalarını istiyoruz. İŞKUR olarak çalışanlarımızın gayretleriyle 200’e yakın iş kurdurduk. Onlardan aldığımız geri dönüşler bizleri çok mutlu ediyor.”
Dünyada hiçbir ülkenin işsizlik sorununu tam anlamıyla çözemediğini, Türkiye’de de işsizliğin olduğunu belirten Terzi, iş arayan vatandaşları İŞKUR’un açık iş taleplerini takip etmeye ve kurumla irtibata geçmeye davet etti. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi