Efeler Gazetesi

İlk ders zili çaldı

İlk ders zili çaldı
12 Eylül 2022 - 23:29

2022 – 2023 Eğitim – Öğretim Yılı’nda Aydın’daki 888 okulda 185 in 894 öğrenci ve 15 bin 664 öğretmen ders başı yaptı. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda ilk ders zilini çalan Vali Aksoy, “Hedefimiz okullaşma oranını yüzde 100’lere ulaştırmak” dedi

2022 – 2023 Eğitim – Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Efeler’de bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan okulda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Eğitimde her yıl bir önceki yıldan daha başarılı olmak adına ilgili kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. Okullarımızın güvenliği konusunda emniyet ve jandarma teşkilatlarımızla, diğer kurum ve kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde eğitim öncesinde alınması gereken tedbirleri planladık. Yine bir toplantı yaparak kararları gözden geçirip, eksiklikler varsa tamamlama adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

“HASSASİYETLE TAKİP EDECEĞİZ”

Alınan önlemlerden söz eden Aksoy, şöyle devam etti: “Okullarımızın ve okullarımızın çevresinin güvenliğinin sağlanması adına valilik emri olarak yayımladığımız genelgelerin alandaki uygulamalarını titizlikle takip edeceğiz. Okul ve çevresinde, öğretmen, öğrenci ve veli değilse kişi ve grupların toplanmasını, beklemesini yasakladık. Okul çevresinde öğrencilerimizi olumsuz alışkanlıklara sevk edebileceğini düşündüğümüz bakkal ve marketlerde tek dal sigara satışını yasakladık. Okullarımızın daha güvenli hale gelmesi, çocuklarımızın derslere devam etmesini sağlama adına internet kafelerde ders saatlerinde çocukların bulunmasını yasakladık. Bunları kontrol edeceğiz, inceleyeceğiz. Büyük bir hassasiyetle süreci takip edeceğiz. Temennimiz güvenli bir okulla eğitimdeki başarımızı daha üst noktaya taşıyabilmek. Okullaşma oranlarımızı yüzde 100’lere ulaştırmak ve özellikle okul öncesinde bu oranları en üst noktaya taşımak adına büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

“Çocukların ve gençlerin başarılı olması için tüm imkânları seferber ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini vurgulayan Aksoy, öğrencilere, derslerinin yanı sıra sosyal etkinlikleri ve kitap okumayı ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.

888 OKULDA DERS BAŞLADI

İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ise “İl genelinde 888 okul ve kurumda toplam 15 bin 664 öğretmen, temel eğitimde 127 bin 554 ve ortaöğretimde 58 bin 340 olmak üzere toplam 185 bin 894 öğrenciyle 2022 – 2023 Eğitim – Öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim camiası olarak ortak hedefimiz ülke olarak modern dünyada söz sahibi olabilecek, ülkemizi geleceğe güvenle taşıyacak olan genç nesilleri, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kendine güvenen ve tam donanımlı bireyler olarak yetiştirmek ve hayata hazırlamaktır” ifadelerini kullandı.

“BAŞARI EKİP İŞİDİR”

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Taner Yedinci de okulda gerçekleştirilen çalışmalardan söz ederek, “Başarı ekip işidir. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu olarak amacımız çocuklarımızın milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, insan haklarına saygılı, hak ve adaletin gerektirdiği davranışları ilke edinmiş bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bir öğrenci şiir okudu, 4’üncü sınıf öğrencileri, birinci sınıfa başlayan arkadaşlarına çiçek takdim etti.

SINIFLARI GEZDİLER

Halk oyunları gösterisinin ardından sınıfları gezen Vali Aksoy ve beraberindeki protokol üyeleri, öğrencilerle sohbet ederek, kalem hediye etti.

Etkinliğe Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ertuğrul Karalar, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, Efeler İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakan Özcan, bazı kurum müdürleri ile sendika temsilcileri de katıldı. Yeni Kıroba

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi