Efeler Gazetesi

Efeler Belediyesi’nden Down Sendromu Farkındalık Günü’ yürüyüşü

Efeler Belediyesi’nden Down Sendromu Farkındalık Günü’ yürüyüşü
17 Mart 2019 - 0:46

Efeler Belediyesi’nce ‘Down Sendromu Farkındalık Günü’ nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan down sendromlular, ‘Hastalık değil, farklılık’ yazılı dövizler taşıdı.

Efeler Belediyesi tarafından ‘Dünya Down Sendromu Günü’ nedeniyle farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde bir araya gelen down sendromlular ve aileleri, Adnan Menderes Mahallesi’ndeki yaşam merkezine kadar kortej halinde yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, ‘Hastalık değil, farklılık’, ‘Tıpkı sizin gibi +1 farkla’, ‘Gerçek dostlar kromozom saymaz’ ve ‘Benim sevgim dünyaya yeter, farkındayım, farkında mısın?’ yazılı dövizler ve rengârenk balonlar taşıdı. Bazı engelli vatandaşlar da tekerlekli sandalyeleriyle yürüyüşe eşlik etti. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, yürüyüşe katılanlara seslenerek, “Bugün down sendromlu çocuklarımızla ilgili bir farkındalık yaratmak için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlik dolayısıyla down sendromlu çocuklarımızla ve aileleriyle daha huzurlu, daha mutlu, daha güzel günler ve yıllarda birlikte olmak üzere bu etkinliğimizin de ses getirmesini ve başarılı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum. İyi hafta sonları diliyorum” dedi. 
Yürüyüşün ardından, Adnan Menderes Mahallesi Yaşam Merkezi’nin önünde, Bandırma Engelliler Derneği Down Sendromlular Ritm Grubu konser verdi. Yürüyüşe, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi