Efeler Gazetesi

DP Lideri Uysal: “Demokrasimizin oksijeni tükenmek üzere”

DP Lideri Uysal: “Demokrasimizin oksijeni tükenmek üzere”
14 Mart 2019 - 16:23

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Üzülerek ifade ediyorum, bugün Türkiye’de ısrarla vurgulamaya çalıştığım gibi, demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir” dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef alan sözlerini, “Üzülerek ifade ediyorum, bugün Türkiye’de ısrarla vurgulamaya çalıştığım gibi, demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Tükendi diyemediğim için tükenmek üzere diyorum” ifadeleriyle eleştirdi. 

DP Lideri Uysal, Efeler Belediye Başkanı ve DP Efeler Belediye Başkan Adayı Mesut Özakcan’ın proje tanıtım toplantısına katılmak üzere Aydın’a geldi. Efeler ilçesindeki bir otelde partililere seslenen Uysal, “Bir seçim döneminin son ve sıcak evresini yaşıyoruz. Karış karış memleketimizde insanlarla buluşmaya gayret ediyoruz. Yerel seçim olmakla beraber pek çok can alıcı, can yakıcı gündemi olan memleketimizde milletin her kürsüsünde milletimizin gerçek gündemini de konuşmaya gayret gösteriyoruz. Bu yerel seçimler, temennim, milletin hayırlı hizmetlerle buluşması için önemli bir tartışma zemini olur. Projeleri, hizmetleri tartışmamız gerekirken, üzülerek ifade etmek isterim ki, insanlarımızın özlemleri üzerinden değil, Türkiye’yi korkuları üzerinden dizayn etme gayretleri ve dayatmasıyla karşı karşıyayız” dedi. 

“EHİL İNSANLARA YETKİ VERİN” 

Yerel seçimlerde vatandaşların iki ölçütü göz önünde bulundurarak tercih yapması çağrısında bulunan Uysal, şöyle devam etti: “Birincisi, ehil insanlara yetki vermek mecburiyetindeyiz. İkinci, beytülmalı, kamu malını namuslu insanlara teslim etmek mecburiyetindeyiz. Ölçülerden bağımsız bir taassup içerisinde değil, bugün artık yerel yönetimlerimiz geçmişle mukayese edildiğinde büyük bütçeleri kullanan, millet adına bu kaynakları değerlendiren önemli bir yönetim birimimiz. Bu kaynakların Türkiye’de kıt kanaat imkânlarla, çok büyük emekler vererek inşa ettiğimiz bu ülkenin üretici altyapısının özelleştirme adı altında son 15 – 16 yılda nasıl heba edildiğini biliyoruz.”

“HAPSE YOLLAMAKLA TEHDİT ETTİ”

Siyasi iktidarın “sınırsız yetki ve sıfır denetim” mantığı içinde ülkeyi yönettiğini savunan Uysal, “Biz bütün bu dayatmalara karşı demokratik hüviyetimizi ortaya koyacağız. Son bir haftadır şahit oluyorsunuz. Bu ülkede iktidar partisi AK Parti’nin Genel Başkanı, bir diğer muhalefet partisinin Genel Başkanı Sayın Akşener’i üstü örtülü, açık talimatla hapse yollamakla tehdit etmiştir. Üzülerek ifade ediyorum, bugün Türkiye’de ısrarla vurgulamaya çalıştığım gibi, demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Tükendi diyemediğim için tükenmek üzeredir diyorum” görüşlerini dile getirdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi