Efeler Gazetesi

Dijital Tır, ziyaretçilerini bekliyor

Dijital Tır, ziyaretçilerini bekliyor
23 Mart 2021 - 16:01

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tırı, Aydın’a geldi. Cumartesi gününe kadar Atatürk Kent Meydanı’nda vatandaşların ziyaretine açık olacak tır, Türkiye’nin milli, kültürel, tarihi, bilimsel ve teknolojik zenginliklerini Aydınlılarla buluşturacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında Türkiye’nin milli, kültürel, tarihi, bilimsel ve teknolojik zenginliklerini dijital sunumlarla yansıtan Dijital Tır, Aydın’da ziyaretçi kabul etmeye başladı.

Tırın bulunduğu Atatürk Kent Meydanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Dijital Tırın 4 gün süresince Aydın’da olacağını belirterek, “Ülkemizin milli, kültürel, tarihi, bilimsel ve teknolojik anlamdaki zenginlikleri halkımızla buluşacak. Bu 4 gün süresince halkımız, tırımızı ziyaret edebilecek. Saat 12.00’den 20.00’ye kadar ziyarete açık olabilecek. Ziyaret, salgın tedbirleri altında yapılacak. Tek kişi halinde ziyaretler kabul edilecek. İçeride birtakım animasyon içerikli çalışmalar, İHA ve SİHA’lar ile ilgili sunumlar olacak. Bu süre içinde vatandaşlarımızı bu tırımızı ziyaret etmeye bekliyoruz. Cumartesi itibarıyla tırımız ilçemizden, Aydın ilimizden ayrılacak. Tırımızın buraya gelmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanlığımızın, İletişim Başkanlığımızın bütün yetkililerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BÜTÜN HALKIMIZI BEKLİYORUZ”

İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun ise “İleri teknolojiyle donatılmış, Türkiye’mizin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerini dijital sunumlarla anlatan bir Dijital Tır Projesi, başkanlığımız tarafından yapıldı. Bu Dijital Tır, 40 metrekarelik bir iç alana sahip. Girdiğimiz zaman sihirli ayna deneyimi, harekete duyarlı ekran, üç boyutlu sanal kutu ve yeşil perde deneyimiyle ziyaretçilerimize gezme imkânı sunuyor. Üç boyutlu sanal kutuda, Fatih Sondaj Gemisi’nin hologram görüntülerini ziyaretçilerimiz görecek. Harekete duyarlı ekranda ise vatandaşlarımızın hareketlerini animasyon şeklinde yansıtacağız. Sonrasında da Sayın Valimizin belirttiği gibi, Türkiye’nin gururu olan insansız hava aracının yani İHA’nın kullanım deneyimini yaşatacağız vatandaşlarımıza. Sonrasında da vatandaşlarımızın elektronik posta olarak dijital ortamda İHA’ya yaşadığı deneyimi gösteren dijital sertifika da mail adreslerine göndereceğiz. Bütün Aydın halkımızı Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 12.00 ile 20.00 arasında ziyarete bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Dijital Tırı gezen Kaymakam Şahin, Sağun ve yetkililerden bilgi aldı. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi