Efeler Gazetesi

CHP’li Bülbül’den TOKİ yorumu

CHP’li Bülbül’den TOKİ yorumu
18 Eylül 2022 - 1:50

CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesini seçim yatırımı olarak nitelendirirken hiçbir müteahhit ihaleye girmeyeceği için projenin hayata geçmeyeceğini savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı TOKİ projesi kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. İktidar kanadının “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi” olarak lanse ettiği TOKİ projesine muhalif kesimler ve inşaat sektörü temsilcileri ise temkinli yaklaşıyor. CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül projeyi “seçim yatırımı” olarak nitelendirirken, inşaat sektöründeki girdi maliyetlerinin hızla ve sürekli yükselişini gerekçe göstererek projenin hayata geçmeyeceğini savundu.

“BU KOŞULLARDA HAYATA GEÇMESİ İMKANSIZ”

Projenin seçim sathı mahalline girildiği dönemde açıklandığına dikkat çeken CHP’li Bülbül, “Herkesin gayrimenkul fiyatlarındaki artıştan şikayetçi olduğu bir dönemde tepkileri azaltmak maksadıyla açıklandı. Kaldı ki ben hayata geçeceğine de inanmıyorum. Zira inşaat sektöründeki girdi maliyetlerinin artışı nedeniyle müteahhitler önünü göremiyor. TOKİ’nin daha önce de 31 projesi vardı ama ihaleye katılan olmadığı için kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 42 tane projesinin ihalesi de aynı şekilde. İnşaat girdi maliyetlerinin artış oranını TÜİK bile yüzde 114 olarak açıkladı. Bu oran gerçekte yüzde 300’ü geçti” dedi.

YOKSULLUK SINIRI TARTIŞMASI

CHP’li Bülbül, TOKİ projesine başvuru şartları arasında yer alan “Aylık gelirin 16 bin liranın altında olması” maddesini hatırlatarak “Biz açlık sınırını 6 bin 790 lira, yoksulluk sınırını da 22 bin lira olarak açıkladığımız zaman iktidar temsilcileri bizi yalanladılar. Açlık sınırı 3 bin lira, yoksulluk sınırı 6 bin lira dediler. Şimdi dar gelirliler için yapılan bir projenin şartı 16 bin liranın altında gelir sahibi olmak. Bu rakamla kendilerini yalanlamış oldular” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi