Efeler Gazetesi

CHP’Lİ BÜLBÜL: “AKLIMIZLA ALAY ETMEYİN”

CHP’Lİ BÜLBÜL: “AKLIMIZLA ALAY ETMEYİN”
15 Mart 2022 - 10:31

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, çiftçilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’a tepki göstererek, “Çiftçiyi bitirdiniz. Bari aklımızla alay etmeyin.” dedi.CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, AKP’li Binali Yıldırım’ın sarf ettiği “Ekin kardeşim, ekebildiğiniz kadar ekin. Maliyetler yüksek, mazot yüksek, gübre yüksek, diğer girdiler yüksek nasıl ekelim diye düşünüyorsunuz düşünmeyin.” ifadelerine ilişkin açıklama yaptı. “HANİ MAZOTUN YARISI SİZDENDİ?”Yıldırım’ın çiftçilerle ilgili sözlerine tepki gösteren CHP’li Bülbül, iktidarın çiftçiye verdiği hiçbir sözü tutmadığının altını çizerek iktidara seslendi ve şöyle dedi:“İktidar sürekli yalan üretiyor. Hiçbir sözünü tutmuyor. Mesela mazotta verilen söz neydi? Yarısı bizden yarısı sizden! Ne oldu peki? Mazota yüzde 220, gübreye yüzde 400, zirai ilaca yüzde 70 ile 400, yeme de yüzde 130 zam yapıldı.”

“NE HALİN VARSA GÖR POLİTİKASI YÜRÜTÜLÜYOR”CHP’li Bülbül, çiftçinin mevcut şartlar nedeniyle bu yükün altından kalkmasının mümkün olmadığını dile getirerek şunları söyledi:“Bu kadar mavi boncuk dağıttılar, filmin sonunda ne boncuk kaldı ne söz. Çiftçiyi perişan ettiler. Adeta, ‘ne halin varsa gör’ politikası yürütüyorlar. Bu kadar da vicdansızlık olmaz. Sanki çok iyi iş yapmışlar gibi şimdi de kalkmış Binali Bey çiftçiye yok üretin, yok düşünmeyin, yok arkanızda biz varız gibi bir şeyler saçmalıyor. Kardeşim bu nasıl laf? Çiftçinin halinden hiç mi haberiniz yok? Yoksa var da bir de kendileriyle alay mı ediyorsunuz? Çiftçiyi bitirdiniz. Akılları ile alay etmeyin bari.”

“İKTİDARA GELİNCE TÜM DESTEKLERİ VERECEĞİZ”İktidara geldiklerinde, AKP iktidarının izlediği tüm yanlış politikalarını ortadan kaldıracaklarını ve eksikleri gidereceklerinin sözünü veren CHP’li Bülbül, “Çiftçimiz hiç merak etmesin, hiç ümitsizliğe düşmesin. Gidiyorlar. Yanlış politikalarını da alıp gidiyorlar. Geliyor, gelmekte olan. Çiftçimizi, iktidarın düşürdüğü bu durumdan çekip kurtaracağız. Bizim iktidarımızda Tarım Kanunu 21. madde gereği yıllık gayrisafi hasılanın yüzde 1‘den az olmamak üzere destekleme primlerini çiftçiye vereceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız ve bunu sağlayacağız. Çiftçimizi asla yalnız ve kaderine terk edilmiş halde bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı. SEMİH BAŞKAR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi