Efeler Gazetesi

CHP KUŞADASI İLÇE ÖRGÜTÜ BATMAN SAHA ÇÖZÜM EKİBİNİ AĞIRLIYOR

CHP KUŞADASI İLÇE ÖRGÜTÜ BATMAN SAHA ÇÖZÜM EKİBİNİ AĞIRLIYOR
26 Ocak 2023 - 0:32

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütü, CHP Batman İl Başkanlığı tarafından vatandaşların talep ve şikâyetlerine çözüm bulmak için oluşturulan CHP Batman Saha Çözüm Ekibini kentte ağırlıyor. Güne İbramaki Sanat Galerisi’nde Lütfiye Erciyas’ın yağlı boya sergisini ziyaret eden ekip, daha sonra Kuşadası’nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.

Geçtiğimiz ay CHP heyeti ile birlikte Batman’ı ziyaret ederek partililerle bir araya gelen ve kenti gezen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tarafından Kuşadası’na davet edilen CHP Batman Saha Çözüm Ekibi, CHP Kuşadası İlçe Örgütü tarafından Kuşadası’nda ağırlanıyor. Dört gün sürecek olan gezi programının ilk gününde Kuşadası’nda bulunan kültür ve sanat rotalarını ziyaret eden ekip, gezilerine İbramaki Sanat Galerisi’nde Lütfiye Erciyas’ın ‘Renklerin Dansı’ isimli yağlı boya sergisini gezerek başladı. Sanat Tarih Uzmanı Restoratör Ersin Serçek’in eşlik ettiği ekip daha sonra Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Merkezi, Mineral ve Fosil Müzesi ve SEYAKMER Dijital Çocuk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek bilgi aldılar.

Batman CHP Saha Çözüm ekibi olarak ilk gezilerini Kuşadası’na gerçekleştirdiklerini belirten 27 yaşındaki Mert Yaşar, “Bizi buraya davet ederek Kuşadası’nı gezmemize, buranın kültürünü ve insanlarını görüp tanımamıza vesile olduğu için Başkanımız Ömer Günel’e ve CHP Kuşadası İlçe Örgütü’ne teşekkür ederiz. Kuşadası’nın tarihi ve kültürel anlamda çok zengin bir kent olduğunu biliyorduk. Kentte yapılan işler ve kültür-sanat çalışmalarını çok beğendik. Burada gördüğümüz yenilikleri kendi memleketimizde de görmek istiyoruz. Geri döndüğümüzde oradaki insanlarımıza da burada yapılan işleri anlatacağız. Özellikle park ve yeşil alan çalışmaları ile tarihi alanların çok güzel olduğunu söyleyebilirim. Kuşadası’nda tarihi yapıların özgünlüğü bozulmadan modernize edildiğini görebiliyoruz. Biz de memleketimizde insanların erişebileceği, görebileceği atıl durumdaki tarihi yapıların insanların tarihini araştırabileceği biçimde sergilenmesini isteriz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi