Efeler Gazetesi

ÇERÇİOĞLU, YEŞİL ALAN DEDİ

ÇERÇİOĞLU, YEŞİL ALAN DEDİ
14 Mart 2019 - 20:31

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 177 dönümlük Aydın Tekstil Park Alanının yapım ve restorasyon projesinin temelini attı. Miting gibi temel atma töreninde Başkan Çerçioğlu, Efeler halkına yeni yeşil alan müjdeleri verdi.  İçinde bin ağaç olan alana bin fidan daha dikeceklerini açıklayan Başkan Çerçioğlu, Efeler halkına 500 dönümlük Işıklı doğal yaşam parkı ve Mimar Sinan Mahallesi’nde de 31 dönümlük park sözleri verdi. Çerçioğlu, “Soruyorum size. Benim yerimde AKP’li bir başkan olsaydı burayı yeşil alan mı yapardı, AVM mi yapardı? AVM yapardı değil mi!” şeklinde konuştu.

CHP ve İYİ Parti Aydın Milletvekilleri ile Millet İttifakı’nın 17 ilçe belediye başkan adaylarının da katıldığı dünkü törende Başkan Çerçioğlu, 2009 yılında ilk göreve geldiğinde Aydın Tekstil alanının beton yığını ve AVM olmaması için kamulaştırma çalışması başlattıklarını hatırlattı. 7 yıl süren kamulaştırma mücadelesi sonrası Aydın halkının vergileriyle 100 milyon TL’ye kamulaştırdıklarını dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Bu 7 yıl içinde bana ne gerek var buraya ne güzel AVM yapılır, rezidans yapılır dediler. Güldüm geçtim” dedi

Burası için yapılan kamuoyu anketlerinde yüzde 99 yeşil alan çıktığını ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Yürüyüş, koşu alanları, bisiklet parkuru, botanik park, fuar ve sergi salonları ile sosyal alanlar hepsini planladık. Yani Aydın’da yaşayan vatandaşlarımız ne istiyorsa onu projelendirdik. İhalesine çıktık. Bugün de temelini atıyoruz” diye konuştu.

“AVM YAPARLARDI DEĞİL Mİ?”

Eski fabrika binasını fuar alanı yapacaklarını dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Fuar yılda en fazla 10 kez olur. Bunun dışında kalan zamanlarda Aydın’da yaşayan çiftçilerimizin, kadınlarımızın ve gençlerimizin her gün satış yapabileceği yerler oluşturacağız. Alın size iş sahası. Uçuk kaçık değil gerçek.  Çakırbeyli, Sultanhisar ve Bozdoğan’da yaptık. Burada da yapacağız” dedi. Vatandaşlara seslenen Başkan Çerçioğlu, “Soruyorum size. Benim yerimde AKP’li bir başkan olsaydı burayı yeşil alan mı yapardı, AVM mi yapardı? AVM yapardı değil mi!” şeklinde konuştu.

İçinde bin tane tescilli ağaç bulunan Aydın Tekstil alanının Aydın halkının tek nefes alabileceği yer olduğuna dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Buradan size söz veriyorum bir bu kadar daha yani bin tane daha fidan dikeceğiz” sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı. 

500 DÖNÜKLÜK IŞIKLI DOĞAL YAŞAM PARKI

500 dönümlük devasa Işıklı Doğal Yaşam Parkı için Büyükşehir Belediyesi olarak 250 dönümünü kamulaştırdıklarını açıklayan Başkan Çerçioğlu şöyle devam etti: “İşin çoğu bitti azı kaldı. Hobi bahçeleri, hobi balıkçılık, piknik alanları olacak. Yaban hayatı koruma alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Yani yine yeşil, yine doğa.  Biz geleceğimize sahip çıkıyoruz. Onlar gibi AVM, taş yığınları yapmıyoruz.”

MİMAR SİNAN’A 31 DÖNÜMLÜK PARK

Mimar Sinan Mahallesi’ndeki 31 dönümlük eski Aydınspor tesisleri alanına halkın önüne koydukları sandıktan çıkan sonuçlara göre yeşil alan yapacaklarını duyuran Başkan Çerçioğlu, “İçinde kütüphane, spor alanları ve çocuklarımızın özgürce oynayabileceği etkinlik alanları olacak.  Projesi çizildi. Nisan ayında ihalesi olacak” dedi. Konuşmaların ardından sembolik olarak temel atma töreni gerçekleşti. ERAY EKŞİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi