Efeler Gazetesi

ÇERÇİOĞLU: “ÜRETEN AYDIN İÇİN ÜRETİCİYE DESTEK OLACAĞIZ”

ÇERÇİOĞLU: “ÜRETEN AYDIN İÇİN ÜRETİCİYE DESTEK OLACAĞIZ”
14 Mart 2019 - 16:56

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı adayı Özlem Çerçioğlu, Koçarlı’da 20 üretici aileye 2 koyun ve 1’er koç olmak üzere sakız koyunu dağıttı. Patates ve soğan ithalatının konuşulduğu bu günlerde Başkan Çerçioğlu, “Eğer üretmezsek ne Koçarlı, ne Aydın ne de ülkemiz kalkınabilir! Bu ülke hepimizin. Biz ülkemizi, şehrimizi çok seviyoruz. Bundan dolayı köylümüze, çiftçimize destek veriyoruz. Günde 18 saat çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı olarak Koçarlı’da sakız koyunu üretimine yaklaşık 3 yıl önce başladıklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sakız koyununu üretip, çiftçiye ücretsiz dağıtmaya devam edeceklerini kaydetti.  Başkan Çerçioğlu, “Ben belediye başkanı olduğum sürece Sakız koyunu dağıtımı devam edecek. Ardından da keçi üretip, dağıtacağız” dedi. Çiftçinin ve üreticinin girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle zor durumda olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Çiftçimiz üretemez hale geldi. İnsanlar artık hayvanlarını kesmek zorunda kalıyor. Bundan dolayı EGE YEM olarak yem üretimine başladık.  Süt yemi piyasada 89 TL, bizde 75 TL. Besi yemi piyasada 76 TL, EGE YEM’de biz 67 TL’ye veriyoruz. Arpa ezmesinin çuvalı 67 TL, bizde ise 58 TL.  Neden bunu yaptık? Üreticiye destek olmak, üreticinin girdi maliyetlerini aşağıya indirmek için bu çalışmaları yapıyoruz.  Biz her zaman sizin yanınızdayız.  Biz her zaman üreticimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“KADINLARIMIZ GELİR ELDE EDİYOR”

Büyükşehir ve Koçarlı Belediyeleri olarak en büyük projelerinin köylü ve çiftçiye yönelik olduğunu vurgulayan Başkan Çerçioğlu, “Eğer üretmezsek ne Koçarlı, ne Aydın ne de ülkemiz kalkınabilir.  Biz bu konuda özellikle hanım kardeşlerimizi daha çok destekliyoruz. Onlar da buradan elde ettikleri gelirle çocuklarını okutuyorlar, ev ekonomisine katkı sağlıyorlar ve işsizliğe bir parça da önüne geçiyoruz. Önümüzdeki süreçte de tarıma çok destek vereceğiz” diye konuştu.

“BOZDOĞAN PATATES ÜRETİCİSİ NE OLACAK”

Ülkemizin önceden kendi kendine yeten bir ülke olmasına rağmen bugün patates ve soğan ithal eder hale geldiğini ve bu durumun da kendisini üzdüğünü söyleyen Başkan Çerçioğlu’nun, “Bozdoğan’da, Ödemiş’te patates yetiştiriliyor. Ne olacak şimdi bu üreticilerimizin hali! Mahvolacak. Ama hiç üzülmeyin.  Eğer Aydın’da yaşıyor ve üretici iseniz tarlada ne malınız kalırsa kalsın, Aydın Büyükşehir Belediyesi alıcıdır.  Hiç endişe etmeyin” sözleri büyük alkış aldı.

“SEÇİMDEN SEÇİME GELMİYORUZ”

İsim vermeden rakibi AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş’a göndermede bulunan Başkan Çerçioğlu, “Onlar gibi seçimden seçime gelmiyoruz ki! Devamlı sizlerle beraberiz” diye konuştu. “Tarıma neden destek veriyorsun, neden sosyal belediyecilik yapıyorsun” diye sürekli kendisine soru sorulduğunu açıklayan Başkan Çerçioğlu, “Onlar tencerenin nasıl zor kaynadığını bilmiyor, biz kadınlar biliyoruz. Hayatın ne kadar pahalı oluğunu biz kadınlar biliyoruz. Elektriğe, doğalgaza yüzde 100 zam geldi” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Başkan Çerçioğlu, 20 aileye toplam 60 Sakız koyunu dağıtımını gerçekleştirdi. ERAY EKŞİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi