Efeler Gazetesi

Büyükşehir Meclisi, OSB’ler için devrede

Büyükşehir Meclisi, OSB’ler için devrede
14 Eylül 2022 - 0:46

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı birinci toplantısında, OSB’lerde yatırımcıların karşı karşıya geldiği ‘yer sorunu’ gündeme geldi.

Toplantıya başkanlık eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bu durumun Aydın için ciddi bir sorun olduğuna işaret ederek, “Nazilli OSB’de yer yok, Ortaklar’da, ASTİM’de, Umurlu’da, Söke’de yer yok. Bugün bir yatırımcı gelecek olsa yer verebilir misiniz? Hayır. Kimseyi eleştirmek için değil, iyi niyet çerçevesinde söylüyorum. Bu konuda bir çalışma yapılmalı. Ülkemizin yatırımcıya ihtiyacı var mı? Var. Burada hepimiz belediye başkanıyız, meclis üyesiyiz. Bize gelse biz kaç kişiyi işe alabiliriz? Yatırımcının önünü açarak istihdam sağlamalıyız. Eğer bu konuda Meclis’imiz karar verse bir çalışma yapılabilir” dedi.

AK Partili üye Tacettin Özden, “OSB’ler niye genişlemiyor? Arazi mi bulunamıyor? Niye genişlemiyor tam olarak?” sorusunu yöneltti. Özden, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol’un ciddi bir OSB yaptığını da söyledi.

Bunun üzerine Çerçioğlu, “Her OSB’nin farklı farklı sorunu vardır. Bir komisyon kurulup bu komisyonun valilikle, odalarla, ilgili kurum ve kuruluşlarla oturup konuşması gerekir. Her partiden eşit sayıda üye alalım” dedi.

“AYDIN ÖNEMLİ BİR KONUMDA”

Aydın’ın önemli bir konumda olduğunu ifade eden Çerçioğlu, “Denizli’den Buharkent’e geliyor yatırımcı. Neden? Havaalanına ve limana yakın. Buralara ne kadar yakın olursa o kadar büyük bir avantaj elde ediyor. Nakliyede büyük avantaj sağlıyor. Bu komisyon şunu da diyebilir: bu OSB’ler doldu, yenileri gerekebilir. Bir grup oluşturalım. Bunun içinde belediye başkanları da olabilir. Bu konuyu pişiririz. Nerede aksamalar var, en yetkili kurum bence burası” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de komisyon kurulmasının kesinlikle doğru olacağını aktardı.

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, bazı OSB’lerde arsaların kapatıldığını ancak yıllardır yatırım yapılmayan araziler olduğunu belirterek, bu duruma el atılmasını isterken, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da kendi ilçelerindeki OSB’de konuyla ilgili hukuki süreçleri takip ettiklerini anlattı.

“YATIRIMCI GELSİN, ÜLKEYE DÖVİZ GİRSİN”

AK Partili Neşe Menderes de Çerçioğlu’na bu meselenin niçin şimdi gündeme geldiğini sordu.

Menderes’e yanıt veren Çerçioğlu, “Nazilli ve Germencik Belediye Başkanları ziyaretimize geldi. Aydın’ın en büyük sorunlarından birisi işsizlik ve istihdam. Biz belediye başkanları olarak Aydın’ın işsizlik sorununu çözemeyiz. Çünkü belediyelerin bütçesi, çalıştıracağı personel sayısı belli. İstihdam yapabilecek kişi ve kurumlar sanayicidir, yatırımcıdır. Aydın’daki OSB’lere daha fazla yatırımcı gelirse işsizlik sorunu bir parça ortadan kalkar. Bunu hükümeti eleştirmek için falan söylemedik. Gayet iyi niyet çerçevesinde konuşuldu. Bu Özlem Çerçioğlu’nun fikri değil, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ve belediye başkanlarının fikri. Belki böyle dersek içinize su serpilir. Yatırımcı gelsin, çocuklarımız işe girsin. Ülkeye döviz girsin diye söyledik” dedi.

Konuşmaların ardından konuyla ilgili bir komisyon kurulması ve komisyona tüm siyasi partilerin eşit sayıda üye vermesi fikri üzerinde uzlaşıldı. Komisyon üyeleri ilerleyen günlerde belli olacak.

YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi