Efeler Gazetesi

BAŞKAN ÖZAKCAN’DAN ‘DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ’ MESAJI

BAŞKAN ÖZAKCAN’DAN ‘DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ’ MESAJI
15 Mart 2019 - 18:37

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, 21 Mart ‘Down Sendromu Farkındalık Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Özakcan, Efeler Belediyesi tarafından 16 Mart Cumartesi günü düzenlenecek olan ‘Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliklerine’ tüm duyarlı vatandaşları davet etti.

Birleşmiş Milletler’in 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıdığını hatırlatan Başkan Özakcan mesajında; “ Birleşmiş Milletlerce 21 Mart tarihinin seçilmesindeki neden Down Sendromlu bireylerde 21’inci kromozomun 3 tane olmasını simgeliyor olması. Down Sendromu Günü, bizlere Down Sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat sunuyor. Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir. Çünkü Down Sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Toplumuzda Down Sendromlu bireylerin bizim bir parçamız olduğunu, eğitilebilir olduğunun bilinciyle hareket edilmelidir. Sevgi dolu çocuklarımızın, hayatın bütün güzelliklerini yaşamalarını, daima mutlu ve umutlu olmalarını temenni ediyorum.

Belediye olarak biz, sosyal sorumluluk projelerinde bu bilinçle hareket ediyoruz. Down Sendromlu bireylerin ön yargıya maruz kalmasını önlenmesi gerekiyor. Onun için farkındalık etkinliği düzenliyoruz. Bu anlamlı gün nedeniyle 16 Mart Cumartesi günü Down Sendromlu çocuklarımızla ve aileleriyle bir araya geleceğiz. Bandırma Engelliler Derneği Down Sendromlular Ritim Gurubu’nun da konser vereceği etkinliğimiz, 16 Mart Cumartesi günü saat 12.00’de Efeler Belediyesi önünden Adnan Menderes Yaşam Merkezi’ne yapılacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Bir sayı farkın ‘fark’ olmadığı bilincinde olan tüm duyarlı vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi