Efeler Gazetesi

Başkan Özakcan projelerini anlattı

Başkan Özakcan projelerini anlattı
14 Mart 2019 - 16:05

Efeler Belediye Başkanı ve DP Efeler Belediye Başkan Adayı Mesut Özakcan, yeniden seçilmesi halinde hayata geçireceği, 14 ana başlıkta topladığı projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Efeler Belediye Başkanı ve Demokrat Parti (DP) Efeler Belediye Başkan Adayı Mesut Özakcan, tekrar seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri, DP Lideri Gültekin Uysal’ın da katıldığı törenle kamuoyuna tanıttı. 

Bir otelin konferans salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Özakcan, demokrasinin yerel yönetimlerden başladığını belirterek, “Demokrasiyi geliştirmemize ihtiyaç var. Gelişen demokrasiyle Cumhuriyet’imizi taçlandırmaya ihtiyacımız var. İnşallah bunu Demokrat Parti’nin demokrat anlayışıyla, bütün yurttaşlarımızı kucaklayan siyaset anlayışıyla, önümüzdeki yerel seçimler bir çoban ateşinin yakılmasına vesile olur ve bütün Türkiye’ye yayılan bir iktidarın yolunu açar” dedi.

“BİZİM İTTİFAKIMIZ HALKLA” 

31 Mart’taki yerel seçimlere ittifaklarla gidildiğinin altını çizen Özakcan, “Biz DP olarak hiçbir siyasi partiyle ittifak yapmıyoruz. Ama seçim bölgesinde bulunduğumuz ve Türkiye genelinde halkımızla ittifakımız var. Biz, halkla ittifak içindeyiz. Söke’de Söke halkıyla, Çine’de Çine halkıyla, Efeler’de de hiçbir parti ayrımı gözetmeden tüm Efeler halkıyla ittifak içindeyiz. Onun için diyoruz ki, tüm yurttaşlarımıza, siyasi alışkanlığınız, aidiyetiniz ne olursa olsun, gelin, bu ittifakların dışında demokrasi ittifakı konusunda birlikte olalım. Demokrat Parti’nin adaylarıyla birlikte olalım, ülkemizin önümüzdeki dönem yaşayacağı siyasi oluşum ve gelişmelerin ufkunu açalım” diye konuştu. 

HİZMET BİNASI İLK SIRADA 

14 ana başlıkta topladığı projelerini kamuoyuyla paylaşan Özakcan, ilk sırayı yeni hizmet binasına verdi. Efeler Belediyesi’nin mevcut binasında kiracı konumunda olduğunu hatırlatan Özakcan, hizmet binası yapmak istedikleri Kurtuluş Mahallesi’ndeki eski otogar alanıyla ilgili mahkemenin 3 – 4 yıl sürdüğünü ifade etti. Sonuçta söz konusu arazinin mülkiyetinin Efeler Belediyesi’ne geçtiğini kaydeden Özakcan, “Kısmet olursa bu hizmet binasının temelini göreve geldiğimizin ilk aylarında da atmak istiyoruz” dedi. Efeler Kent Meydanı ile Zafer Meydanı Kent Pazarları projelerini de anlatan Özakcan, insan odaklı projeler hazırladıklarını söyledi. Ovaeymir, Umurlu, Çeştepe, Mimar Sinan ve Osman Yozgatlı mahallelerinde yüzme havuzlu spor kompleksi yapacaklarının da sözünü veren Özakcan, taziye evi ve düğün salonu yapımına da devam edeceklerini dile getirdi. Aşevi kuracaklarını, butik yerel ürünler için satış yerleri oluşturacaklarını da anlatan Özakcan, “Gıda ve Giysi Bankası kurma hazırlığımız var. Efeler Kadın Dayanışma Merkezi projemiz mevcut. Engelli Koordinasyon Merkezi kuracağız. Yeşil Kent Efeler projesiyle daha yaşanabilir bir kent için çalışacağız. İttifak adaylarına mahkûm ve mecbur değilsiniz. Yeter, söz Efeler halkının” diye konuştu. 

Özakcan’ın konuşmasının ardından DP Efeler Belediye Meclis Üyesi adayları tek tek sahneye davet edilerek, katılımcılara tanıtıldı. Proje tanıtım toplantısına, DP İl Başkanı Serhat Emanet, DP Efeler İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, DP’li belediye meclis üyeleri ve bazı mahalle muhtarları da katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi