Efeler Gazetesi

Bakan Koca: “6 hastamızdan 5’inin durumları ciddiyetini koruyor”

Bakan Koca: “6 hastamızdan 5’inin durumları ciddiyetini koruyor”
16 Ekim 2022 - 0:10

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın’daki maden ocağı patlaması sonrası Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk edilen yaralılara gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında açıklama yaptı.

Bakan Koca’nın gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “41 maden şehidimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bartın’da şu an takip edilen 3 hastamız var. Genel durumları iyi. Solunum cihazına bağlı olan herhangi bir hastamız yok. 2-3 gün içerisinde taburcu edebiliriz. Erken saatlerde, özellikle durumu ciddi olan 6 hastamızı, ki 5’i yanık hastası, 1 hastamız da karbon monoksit zehirlenmesi nedeniyle hızla uçak ambulansla en geniş imkanları olan, yanık merkezimize getirildi. Hastalarımızı ziyaret ettim. Her biriyle ilgili arkadaşlarımızla birlikte değerlendirmelerini yaptım. Devamında da yakınlarına demin bilgi verdim.

“6 hastamızdan 5’inin durumları ciddiyetini koruyor”

6 hastamızdan 5’inin durumları ciddiyetini koruyor. 5’i de solunum cihazına bağlı ve yanık yüzdeleri yüzde 65 ile 85 arasında değişmekte. 1 hastamız dün, nakli yapılırken hastanemize aldığımızda kalbi durdu. Canlandırmayla geri dönen bir hastamızdı. Bugün o hastamızın da düne göre biraz daha iyi olduğunu söyleyebiliriz ama ciddiyetini korumaya devam ediyor. Yanık hastalarının durumlarının ciddi olduğu ve özellikle ilk 4 günün bu anlamda kritik olduğunu, bütün arkadaşlarımızın yanık merkezinde yoğun bakım ünitesinde ilgili branşlarla birlikte hassasiyetle takip ettiklerini söyleyebilirim. Sayın Cumhurbaşkanımız da özellikle her hastamızı yakından takip ediyor ve bu anlamda bilgi almaktadır. Önümüzdeki 3-4 günün biraz daha yakın takiple seyirlerini görmemiz gerekecek. Hepimizin başı sağ olsun. Bir an önce vatandaşlarımızın şifa ile taburcu olmalarını diliyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi