Efeler Gazetesi

Aydın’da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Aydın’da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı
20 Ekim 2022 - 11:50

Aydın Efeler’de görev yapan muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Kadın Muhtarlar Derneği İl Temsilcisi ve Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, Atatürk’ün ‘Muhtar, demokrasinin temel taşıdır’ sözünü anımsattı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Aydın Efeler’de tören düzenlendi. Valilik önünde bir araya gelen mahalle muhtarları, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
Kadın Muhtarlar Derneği İl Temsilcisi ve Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, burada yaptığı konuşmada, “Demokrasinin başlama noktası kabul edilen muhtarlık kurumuna verilen önemin bir ifadesi olarak 2015 yılından bu yana 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bugünün ilan edilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Gazi Meclis’imize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Muhtarlığın devlet ile millet arasında bir hizmet köprüsü olduğu bilinciyle çalışan, biz muhtarlar mahallelerimizin temsilcileriyiz” ifadelerini kullandı.
“MUHTARLIK, BİR ONUR GÖREVİDİR”
Muhtar Taşçıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Ülke bütününü oluşturan ailelerin huzur, güven ve refah ortamında yaşamaları adına karşılaştıkları sorunları tespit ederek ilgili kurum ve kuruluşlara çözüm önerileriyle birlikte sunmaktayız. En zor seçim ve en demokratik seçim muhtarlık seçimidir. Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessesenin güçlenmesi için son yıllarda önemli adımlar atılmıştır. Ama şüphesiz, bunun ötesinde muhtarlık, bir onur ve şeref görevidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtar, demokrasinin temel taşıdır. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun.”
Törenin sonunda muhtarlar, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi