Efeler Gazetesi

Aydın Ticaret Borsası, Bakan Varank’ı Ağırladı

Aydın Ticaret Borsası, Bakan Varank’ı Ağırladı
26 Aralık 2022 - 12:36

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi programlar için Aydın’a gerçekleştirmiş ziyaretler kapsamında Aydın Ticaret Borsası yönetimi ile bir araya geldi.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2022 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması ile Toplu Açılış, Temel Atma ve İmza Töreni için Aydın’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aydın Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve beraberindeki heyeti, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Meclis Üyesi Mehmet Akkan karşıladı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, Aydın Ticaret Borsası’nın faaliyetlerinden ve yeni dönem projelerinden bahsetti. Çondur, borsa üyelerinin talepleri doğrultusunda Aydın iline kazandırılan ve ATB Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş. tarafından işletilen Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun mevcut çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üyelerin talepleri doğrultusunda Aydın’a kazandırılan Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nda, üreticilerin ürünlerinin ilk günkü nefasetini koruyarak muhafaza edildiğini belirten Çondur, “ Tüm ilimize hizmet vererek örnek teşkil eden soğuk hava depomuz, ilimizde yetiştirilen ve üretiminde dünya lideri olduğumuz kuru incir başta olmak üzere depolanabilir tüm gıda ürünlerinin yılın on iki ayı satışının ve pazarlamasının yapılmasına olanak sağladığı için ulusal ve küresel pazarlarda alıcı bulmaktadır ”dedi. Çondur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Aydın ilinin doğu bölgesinde kurulması planlanan 2. Soğuk hava deposunun detayları ve bölge halkına kazanımları konusunda bilgilendirmede bulundu. Ziyaretin sonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur tarafından plaket takdim edildi.

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Çondur; “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın ilimize gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler kapsamında Borsamıza teşrif etmesi bizleri oldukça mutlu etti. Sayın Bakanımıza, Borsamızda devam eden ve planlanan yatırımlar ile projeler hakkında görüş alışverişi ve değerlendirmelerde bulunduk. Daha sonra Sayın Bakanımızın teşrifleriyle Söke OSB’de düzenlenen “Toplu Açılış, Temel Atma ve İmza Töreni’nde iştiraki olduğumuz Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun açılışını gerçekleştirdik. Sayın Bakanımızın da belirttiği gibi yerel kalkınmanın farkında olan bir kentiz. Bu noktada da Aydın Ticaret Borsası olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle ilimizin doğu bölgesinde faaliyet göstermesi planlanan 2.soğuk hava deposunun bölge halkına kazandırılması adına Sayın Bakanımıza talebimizi ilettik ve kendileri talebimizi olumlu karşıladı. İnşallah en kısa sürede Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nu ilimizin doğu bölgesinde de faaliyete geçireceğiz” dedi.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan ı Fevzi Çondur, Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Meclis Üyesi Mehmet Akkan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Aydın ziyaretleri kapsamında gerçekleşen; 2022 Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması ile Toplu Açılış, Temel Atma ve İmza Töreni programlarına katılım sağladı. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi