Efeler Gazetesi

Aydın Büyükşehir anketinde çarpıcı sonuç

Aydın Büyükşehir anketinde çarpıcı sonuç
18 Mart 2024 - 16:54

PİAR Araştırma Şirketi’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yaptığı ankette Cumhur İttifakı adayı AK Parti’li Mustafa Savaş yüzde 43,1 oranında, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Özlem Çerçioğlu ise yüzde 40,5 oranında oy aldı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, farklı firmaların seçim anketleri yayınlanmaya devam ediyor.

PİAR Araştırma Şirketi, 13 – 16 Mart tarihleri arasında 2 bin 60 kişiyle görüşerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adayı tercih edeceklerini sordu. Anket sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş yüzde 43,1 ile birinci sırada çıktı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Özlem Çerçioğlu ise yüzde 40,5’lik oy oranıyla ankette ikinci sırada yer aldı.

Aynı ankette İYİ Parti adayı Özer Kayalı’nın yüzde 7 buçuk, DEM Parti adayları Zozan Koç ve Raif Kanat’ın ise yüzde 5 oy aldıkları görüldü. Yüzde 3,9’luk oy oranı ise diğer adaylara dağıldı.

SONAR VE MAK’IN ANKETLERİNDEN ÇERÇİOĞLU ÇIKMIŞTI

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı’nın Aydın anketinde Çerçioğlu yüzde 50.9, Savaş ise yüzde 32,6 oy almıştı.

MAK Danışmanlık’ın anketinde ise Çerçioğlu yüzde 42, Savaş yüzde 36 oranında çıkmıştı. Sonar ve MAK’ın anketlerinde Çerçioğlu ipi önde göğüslerken, PİAR’ın anketinde Savaş’ın birinci çıkması dikkatlerden kaçmadı.

İZMİR’DE CHP AÇIK ARA ÖNDE

Öte yandan aynı firmanın İzmir anketinde CHP’li Cemil Tugay yüzde 50,4 ile birinci olurken, AK Parti’li Hamza Dağ yüzde 37 buçukta kaldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi