Efeler Gazetesi

Atay: “Patron olmaya varmısınız?”

Atay: “Patron olmaya varmısınız?”
16 Mart 2022 - 18:29

Efeler Belediyesi tarafından Tepecik Mahallesi’nde inşa edilen Tarımsal Ürün Fabrikası düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılışta konuşan Başkan Atay: “Bu fabrikada tüm kadınlarımızı çalıştıramayacağız Ama hepinizi patron yapmaya kararlıyım. Gideceksiniz köyden tarla kiralayacaksınız. Size söz veriyorum; tohumu benden, fidesi benden, gübresi benden, traktörü benden ve mazotuda benden. Elde ettiğiniz ürünleri de peşin olarak alacağım. Söz veriyorum. Patron olmaya varmısınız?” dedi.

Sunuculuğunu ünlü televizyoncu Özlem Gürses’in yaptığı açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış töreninde konuşan Tepecik Mahalle Muhtarı Mevlüt Başak, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ederek; “Sayın Başkanım siz bir güneşsiniz, bizler sizden yansıyan ışık ile halkımıza hizmet ediyoruz.” diye konuştu.

“AYRIMCILIK YAPAN BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Açılış konuşmasını yapan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; “Ben seçimden önce verdiğim sözleri yerine getirmek için çok çaba sarf ediyorum. Bir tanesi de buydu. Enginar en çok bizim ilçemizde yetişiyor. Enginar üreticilerinin sorunlarını çözebilmek için çaba sarf ettik. Bu fabrikayı kurmaya karar verdik. Ben ayrımcılık yapan bir belediye başkanıyım. Ayrımcılık yapıyorum. İki kesime ayrımcılık yapıyorum.1.’si gençlere ve çocuklara ayrımcılık yapıyorum. Onlar geleceğimiz. Onların iyi bir eğitim almalarını sağlamak için ayrımcılık yapıyorum. Kitap kafe açıyoruz. Her mahalleye kitap kafe açmaya da devam ediyoruz. 2. ayrımcılık yaptığım kesim kadınlar. Bir erkek olarak kadınlara ayrımcılık yapmaya devam edeceğim. Yıllardır kadınlar hak ettikleri değeri almadılar. Erkekler aldı, kadınlar almadı. Siz hakkettiğiniz değeri alana dek, sonuna kadar sizin yanınızdayım. Güçlü kadın istiyoruz, eşitlik istiyoruz. O güçlü kadın olabilmek için üretken olmak, bağımsız olmak ve para kazanmanız gerekiyor. İşte bu fabrikada 200’e yakın kadın işçi kardeşim çalışacak. İnanıyorum ki iki yıl sonra bu fabrikadan Efeler Belediyesi’nin bütçesinin yarısı kadar para kazanacağız. İddialı konuşuyorum.”diye konuştu.

“PATRON OLMAYA VAR MISINIZ?”

Konuşmasına devam eden başkan Atay; “Bu fabrikada tüm kadınlarımızı çalıştıramayacağız Ama hepinizi patron yapmaya kararlıyım. Gideceksiniz köyden tarla kiralayacaksınız. Size söz veriyorum; tohumu benden, fidesi benden, gübresi benden, traktörü benden ve mazotuda benden. Elde ettiğiniz ürünleri de peşin olarak alacağım. Söz veriyorum. Patron olmaya varmısınız? Hepinizi çok seviyorum. Siz her şeye layıksınız. Yüreklerinizde sevgi besliyorsunuz. O sevginin mutluluğa dönüşmesi için bu fabrikayı açıyoruz. Siz mutlu olursanız çocuklarınız, aileniz mutlu olur. Her yerde söylüyorum; siz mutlu olursanız çevreniz, o mahalle ve ülkemiz mutlu olur. Bunu başaracağımıza eminim. Bunu eşit şartlarda omuz omuza başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“BU FABRİKA KADINLARIMIZA REHBER OLACAK”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise “Burada çok güzel bir açılışın yapılması kadın olarak beni çok mutlu etti. Kadın emeğinin değerlendirilmesi, kadının istihdamına katkı sunulması açısından Fatih Başkan’ın yaptığı bu projeden dolayı kendisine ve ekibine gerçekten teşekkür ediyorum. Çok önemli bir proje. Burada dikkatimi çeken kadınların üretiminde, sosyalleşmesinde yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduğu. Yerel yönetimler kadınların istihdamı, sosyalleşmesi, kültürel açıdan gelişmesi konusunda can suyu ve rehber olabilir. Bu fabrika kadınlarımız için bir rehber olacaktır. Gerçekten çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

“KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR”

Köy – Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer de “Kooperatifler dayanışmanın, ortaklaşmanın, demokrasinin ve cumhuriyet döneminden bu yana toplumsal cinsiyet eşitliğinin en güzel korunduğu ekonomik ve sosyal alanlardır. Tarımsal kalkınma kooperatifleri tabanda ne kadar yaygınlaşırsa bu tarz katma değerli ürünlerin yerel yöneticiler tarafından ürüne dönüştürülmesi o kadar kolay olacaktır. Aynı Mersin’deki, İzmir’deki gibi. Yasaları çok iyi bilen ve uygulayan belediye başkanlarımızla köylü milletin efendisidir” dedi.

%100 Kadın Emeği Tarımsal Üretim Fabrikası’nın açılışına; Cumhuriyet Halk Partisi Enerji ve Alt Yapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, İyi Parti Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Muğla Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İzmir Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Köykop İzmir Başkanı Neptun Soyer, Mersin Kadın Girişimciler Kooperatif Başkanı Meral Seçer, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, kadın sivil toplum örgütleri, muhtarlar, meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        (c) 2022- Efeler Gazetesi