Efeler Gazetesi

Alıcık’tan Millet İttifakı’na Türkeş tepkisi

Alıcık’tan Millet İttifakı’na Türkeş tepkisi
07 Eylül 2022 - 18:12

MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, Söke Belediye Meclisi’nde MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in adının ilçedeki bir parka verilmesine ilişkin önergeye olumsuz oy kullanan CHP’li ve İYİ Partili belediye meclis üyelerine tepki gösterdi.

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, yaptığı yazılı açıklamada, “Söke Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında Cumhur ittifakı meclis üyelerimizin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki parkına, cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş isminin verilmesi için önerge verdiler. Yapılan oylamada önerge CHP ve İYİ Parti’nin oyları ile reddedilmiştir. Kim reddetmiştir? HDP’ye bakanlık verelim diyen siyaset. Kim reddetmiştir? HDP’lilerin bizlerin sayesinde milletvekili oldunuz, belediyeleri aldınız sözünün karşısında süs pus olan siyaset” ifadelerini kullandı.

“PATRONUMUZ BÖYLE EMRETTİ…”

Önergeyi HDP’lilerden ‘arkadaşlarımız’ diyen siyasetin reddettiğini belirten Alıcık, “Kim reddetmiştir? Ülkücü geçmişini her ortamda dile getirerek MHP camiamıza yaslanarak konuşan siyaset. CHP’li meclis üyeleri tavrını, gelenekleri gereği diye düşünsek bile, Alparslan Türkeş ismini sosyal medya hesaplarında kullanan İYİ Parti meclis üyelerinin tavrı nasıl izah edilebilir?

Tek cümle ile! Patronumuz böyle emretti. Huzurlarınızda İlçe Başkanımız Sayın Ömer Akalın Bey başta olmak üzere, yönetici arkadaşlarıma belediye meclis üyelerimize bütün dava arkadaşlarımızı bu kutlu mücadeleden dolayı gönülden kutluyorum. Bize göre belediye demek uzlaşma demektir. Belediye demek uzakları yakın eden ümran ve uygarlık demektir. Belediye demek kardeşlik demektir” sözlerine yer verdi.

“BELEDİYECİLİĞİN ADALETİ OLMALI”

Alıcık, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Belediye demek veren elin alan elden üstünlüğünü tescil eden ufuk demektir. Belediye demek açı doyuran, çıplağı giydiren, üşüyeni ısıtan, hasreti dindiren, toplumsal bünyeyi dengeleyen, darda ve zorda kalanı sarıp sarmalayan müşfik ve müthiş bir uğraş demektir. İnsanı gözetmeyen, insanı hissetmeyen, insanla ilgili kaygı beslemeyen belediye kansız damar, yapraksız ağaç, susuz toprak, yaysız ok gibidir. Öyle ki ne bir yaraya merhem olması ne de en küçük bir yarar temini mümkün değildir. Belediyeciliğin bir ahlakı, bir adaleti olmalıdır.”

“SÖKELİLER EMANETİ EHLİNE VERECEK”

Belediyeciliğin adabı ve adanmışlığı olması gerektiğini belirten Alıcık, “Bunlar olmadan belediye taş binadan, beton yığınından, çatık kaşlardan, asık suratlardan, bugün git yarın gel diyen sinirli suretlerden ibaret kalır ki, bu durumda hizmet yerine hezimet kaçınılmaz hale gelir.

Biz belediyeciliği millete hizmetin ilk mevkii, ilk mercii, ilk merkezi kabul ediyoruz. Biz belediyeciliği milli ve manevi vecibe addediyoruz. Çözümsüz sorun yoktur. Çözülerek açılacak bir düğümün kesilmesine de gerek yoktur. Sabırla, akılla, sağduyuyla, samimiyetle, safiyetle her meselenin üstesinden gelmek mümkündür, münasiptir, mukadderdir. Çünkü Aydın sevdalıyız, Söke ilçemize sevgiyle doluyuz, bu ilçemize gönül ve hizmet borcumuz olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ve inanıyoruz ki; ilk yerel seçimlerde Sökeli hemşerilerimiz emaneti ehline, Cumhur İttifakı adayına teslim ederek gerekli dersi verecek ve Başbuğumuzun ismi en güzel parka verilecektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi