Efeler Gazetesi

AK Partili Yavuz: “Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığının önünde engel yok”

AK Partili Yavuz: “Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığının önünde engel yok”
07 Mart 2022 - 23:02

Aydın’da konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olmasının önünde toz kadar bir engel yoktur. 2023 yılında hem de ilk turda yeniden Sayın Cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanı olduğunu göreceğiz” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Aydın’da gerçekleştirilen ‘Seçim İşleri Başkanlığı İl İstişare Toplantısı’na katıldı. Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu makama yeniden aday olmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığını dile getirdi.
Efeler Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda ilk sözü alan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, toplantının 2023 seçimlerinin yol haritasının dönemeçlerinden biri olduğunu belirterek, seçimlere 470 günden az bir süre kaldığını kaydetti.
Özmen’in ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, önemli bir uğraş içinde olduklarına dikkati çekerek, “Herkes çalışıyor. Bütün bunları Türkiye’nin yarınları daha aydınlık olsun diye yapıyoruz. Türkiye’nin yarınları daha aydınlık olacaksa, karanlığa kapalı aydınlığa açık diyerek yola düşen Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılında yeniden cumhurbaşkanı olması gerekiyor. En büyük arzumuz teşkilatlar olarak bu. 2002’li yıllara baktığımızda her gün kaos, kargaşa ve siyasi istikrarsızlıklar var. Karmakarışık bir hal. Ekonomik anlamda da dibe vurmuş bir Türkiye vardı. O dönemde akşamdan sabaha kurulan ve yıkılan hükümetlerle yönetiliyorduk” dedi.
“EN ÖNEMLİ İCRAATLARDAN BİRİ BAŞKANLIK SİSTEMİ”
2023’ün “başka bir seçim” olduğunu ifade eden Yavuz, “Türkiye şu anda adeta iki blok haline ayrıldı. Karşıda bir karşı blok var karşıt blok, bir de Cumhur ittifakı bloğu var. Karşı blok Türkiye’nin yararına yapılacak her şeye karşı. Diyorlar ki bu başkanlık sistemine niye geçtiniz. Yüzde 34’le iktidara gelmişsiniz şimdi yüzde 50+1 hep bulacaksınız. Biz de diyoruz ki velev ki bizim aleyhimize olsun velev ki AK Parti’nin aleyhine olsun Türkiye’nin lehine olacaksa helal olsun diyoruz. Ve böyle siyaset yapıyoruz. Onun için AK Parti döneminin en önemli icraatlarından bir tanesi başkanlık sistemidir, hiç endişe etmeyin. Eğer başkanlık sistemi olmasaydı Türkiye ne hale düşerdi bir kez daha düşünmek gerekir. Şu 6’lı fotoğrafa bir bakın anlarız. Toplantı yapılacak mı yapılmayacak mı, yapılacaksa nerede yapılacak. Kim hangi sıraya göre oturacak. Nasıl karar alınacak, söze ilk kim başlayacak alınan kararları kim takip edecek, bir asır geçer ona bir türlü ona karar veremezler. Elbette oturmaya karar verdiler de daha dur bakalım hangi kararları alacaklar. Diyelim aldılar kim takip edecek, bunların sonu yok. Parlamenter sistem tam o fotoğraftaki gibi bir şey. O karşı blok da yok yok. O sadece gördüğünüz 6 resimden ibaret değil. Sizce HDP o resimde yok mu? Var” görüşlerini aktardı.
“KAFA KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”
“El birliği içerisinde daha çok çalışacağız her zamankinden daha çok çalışacağız, gece gündüz çalışacağız ve 2023 yılında hem de ilk turda yeniden Sayın Cumhurbaşkanımızın cumhurbaşkanı olduğunu göreceğiz” diyen Yavuz, şöyle devam etti: “Peki, aday olabilir mi CHP diyor ya aday olamaz diye. CHP de biliyor hiçbir engel yok. Kafa karıştırmaya çalışıyorlar sadece. Zaten işi o CHP’nin yaptığı en güzel iş kafa karıştırmak, ortalığı bulandırmak birtakım manipülasyonlara tevessül etmek tam bugün de onu yapıyor. CHP bunu Anayasa Mahkemesi’ne götürdü anayasa mahkemesi de dedi ki. Anayasa değişikliğinden sonra artık yeni bir sistem kuruldu, 5 + 5 yeni bir imkân geldi. Öncesi orada kaldı sil baştan yeniden süresi başlar dedi 2012’de. Yeniden sil baştan başlamasını istiyorsanız anayasaya geçici bir madde koyacaksınız. Koymadığınıza göre hiçbir engel yok dedi önceki yaptığı önceki dönemde kaldı. Bu kanundan sonra değişiklikten sonra bir dönemi bitiyor şimdi ikinci döneme gireceğiz. Net mi çok net. Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olmasının önünde toz kadar bir engel yoktur. Şimdiden adayımızın cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylüyor, hayırlı olmasını diliyorum. Allah muvaffak etsin” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantıya parti yöneticileri, ilçe başkanları ve partili belediye başkanları da katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi