Efeler Gazetesi

Ahilik Haftası kutlanıyor

Ahilik Haftası kutlanıyor
12 Eylül 2022 - 23:37

Aydın’da Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Germencik’te 63 yıldır terzilik yapan ve ‘Yılın Ahisi’ seçilen 74 yaşındaki İsmail Gülcan, ödülünü Vali Hüseyin Aksoy’dan aldı

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk tören Aydın Valiliği önünde gerçekleşti. Burada, Ticaret İl Müdürlüğü, Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB), Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve Aydın Sanayi Odası’nın (AYSO) çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Kutlama Komitesi üyeleri, Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti.

Burada konuşan AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Ahiliğin kahramanlık, yüksek ahlak, akıl kültürünün üzerine inşa edilen bir felsefe olduğuna dikkati çekerek, “Dünya bunu örnek aldı. Bizler de bu duygu ve düşüncelerle onların bize bıraktığı mirası devam ettirmeye çalışıyoruz. Ahlaklı, yıllarını mesleğe adamış kişileri seçiyoruz. Bu yıl da 63 yıldır terzilik yapan İsmail amcamızı seçtik. Kendisi hem ahlak bakımından hem de sanat bakımından örnek bir insan. 63 yıldır bu mesleğe kendisini adamıştır” dedi.

‘Yılın Ahisi’ seçilen İsmail Gülcan da mesleğe başlama öyküsü ve yaşadıkları hakkında kısa bir konuşma yaptı.

“AHİLİK KÜLTÜRÜ YAŞATILMALI”

Ahiliğin önemli bir kültür olduğunun altını çizen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, “Yaşatılması için güzel çalışmalar ortaya konuyor. Geleneklerimizin kaybolmaması, sürdürülmesi, kuşaktan kuşağa aktarılması bu tür organizasyonların katkısıyla devam edecektir. Çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçiş ve mesleğin ayrıntılarını öğrenme bu yönüyle de oldukça önemli. Belirli mesleklerin kaybolmaması, yaşatılması ve sürdürülmesi de ahilik geleneğinin içinde var olan önemli unsurlardan birisi. Bu noktada geleneksel mesleklerimizi devam ettiren tüm kişilere teşekkür ediyorum. AYESOB’a, değerli oda başkanlarımıza yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu geleneğin sürdürülmesi, kuşaktan kuşağa aktarılması bakımından yapılan her etkinliğin önemli ve değerli olduğunu ifade etmek istiyorum. Ahilik Haftanızı kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma ortamı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ‘Yılın Ahisi’ seçilen İsmail Gülcan’a ödülü takdim edildi ve ‘şed kuşatma’ merasimi gerçekleştirildi. ‘İlin Kalfası’ seçilen Ali Mehmet Gel ile ‘İlin Çırağı’ seçilen Alihan Kaplan da buradaki törenle ödüllerini aldı. Yeni Kıroba

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi