Efeler Gazetesi

AGC’de seçimin galibi Şener

AGC’de seçimin galibi Şener
21 Ocak 2019 - 11:39

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) seçimli olağan genel kurulunda kullanılan 123 oydan 79’unu alan Semra Şener başkanlığındaki sarı liste seçimin galibi oldu. Orhan Karagöl’ün başını çektiği beyaz liste ise 44 oyda kaldı.

AGC’de gerçekleşen başkanlık yarışının galibi Semra Şener öncülüğündeki sarı liste oldu. Kullanılan geçerli 123 oyun 79’unu alan Şener ve ekibi seçimin galibi oldu. Orhan Karagöl’ün başını çektiği beyaz listeye ise sandıktan 44 oy çıktı. 

Millî Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde gerçekleşen genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığı’na oy birliğiyle Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut’un seçildiği toplantının açılış konuşmasını yapan AGC Yönetim Kurulu Başkanı Semra Şener, seçimlerin basın camiasına hayırlı olmasını diledi. Görevde bulundukları 3 yıl boyunca gazetecilik mesleğinin ve gazetecilerin sorunlarının çözülmesi için uğraştıklarını vurgulayan Şener, bu süre zarfında mesleki eğitim çalışmalarına da önem verdiklerini söyledi. AGC’nin yeni yerine de kendi dönemlerinde taşındığını aktaran Şener, gazeteleri rahatlatacak çalışmalara da imza attıklarını anlattı. Oluşturduğu sarı listeyle üyelerden ikinci dönem için vize isteyen Şener, seçimlerin centilmenlik havası içinde geçmesini temenni etti. 

‘BİRLİK’ VURGUSU

AGC Başkan Adayı Orhan Karagöl de yaptığı konuşmada, yaşanan ekonomik sorunların ve döviz kurundaki dalgalanmaların gazetelere ve gazetecilere adeta can çekiştirdiğini söyledi. Olaylara insan odaklı baktıklarının altını çizen Karagöl, basın mensuplarının toplumun doğru bilgilendirilmesi için fedakârca çalıştığını dile getirdi. “Eleştirmek yerine daha güzelini gerçekleştirebilmek için adayım” diyen Karagöl, ekonomik sorunlar altında ezilen gazeteciler ve gazetelerin sorunlarına çözüm üretebilme adına ve birlik sağlamak için bu göreve talip olduğunu belirtti. 

AİDATLAR ARTTI 

Konuşmaların ardından AGC Yönetim ve Denetim Kurulları’nın çalışma raporları okundu. Yönetim ve Denetim Kurulları’nın faaliyetleri oy birliğiyle ibra edildi. Genel kurul, yıllık 10 lira olan üyelik aidatlarının aylık 10 lira olmasına ilişkin gündem maddesini de oy birliğiyle kabul etti. Ayrıca, AGC Yönetimi’ne gayrimenkul satın alma veya kiralama yetkisi verilmesine ilişkin husus da onay aldı. Ardından gündemin ‘seçim’ kısmına geçildi. Mevcut Başkan Semra Şener’in öncülüğündeki sarı liste, geçerli 123 oyun 79’unu aldı. Karagöl’ün başını çektiği beyaz listeye ise sandıktan 44 oy çıktı. Şener’in yönetimi Ergün Korkmaz, Mehmet Öztürk, İbrahim Kılınç, Erdal Gündüz, Nijer Sağlık, Abdurrahman Fırat, Betül Çolak, Hüsamettin Kaçar, Mehmet Özçakır ve Murat Şenbaklavacı’dan oluştu. İkinci kez AGC Başkanlığı’na seçilen Şener, kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, bu güvene layık olmaya çalışacağını dile getirdi. 

SİYASİLER DE KATILDI 

Genel kurula, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Cumhur İttifakı Efeler Belediye Başkan Adayı Ümmet Akın, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir de katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi