Efeler Gazetesi

2023 bütçesi Meclis’ten geçti

2023 bütçesi Meclis’ten geçti
05 Ekim 2022 - 23:35

Efeler Belediyesi’nin 2023 yılı analitik bütçesi bir milyar 56 milyon 637 bin lira olarak belediye meclisinden geçti. Toplantıya, performans programının görüşülmesi sırasında Başkan Atay’la AK Partili bazı üyeler arasında yaşanan polemikler damga vurdu.

Efeler Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın başkanlığında gerçekleşti.
Belediye meclis salonunda yapılan toplantıda komisyonlardan genel kurula sevk edilen 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Performans programının görüşülmesi sırasında üyeler söz alarak, belediyenin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
AK PARTİLİ ESER’DEN ELEŞTİRİ
AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Eser, performans programının stratejik plan programıyla örtüşmediğini ileri sürerek, “Buradaki sapma, misyon ve vizyonumuzdan uzaklaşmaya sebep oluyor. Klasik belediyecilik hizmetleriyle maalesef yetinildiği görülmektedir. Hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artıracak ekonomik, sosyal ve kültürel politikaların azlığından şikâyetçiyiz. Başta kendi belediye binamız olmak üzere binalarla, daha büyük altyapı hizmetleriyle hizmetimizi taçlandırmanın daha doğru olacağı kanaatindeyiz. 2022 bütçemize 367 milyonla başladık ama ek bütçelerle bunu 710 milyon gibi bir rakamla tamamlıyoruz. Planlamada yüzde 100 farklılık olduğunu görüyoruz” eleştirisinde bulundu.
“BİZDEN KAYNAKLANMIYOR”
Eser’e yanıt veren Başkan Atay ise “Dolar nereden nereye geldi? Bu şekilde değerlendirmeniz doğru değil. Bu bizden kaynaklı değil. İhale yapacağımız gün çimento 850 liraydı, bin 300 lira oldu. Bizden kaynaklanan bir şey yok. Bu bütçeyi bizim beceriksizliğimiz mi yükseltti? Bu bütçe, bizim beceriksizliğimizden kaynaklanarak 300 küsur milyon liradan 700 küsur milyon liraya çıkmadı. Türkiye, olağanüstü bir dönemden geçti” sözlerine yer verdi.
Bazı müdürlüklerin bütçesinin yetersiz olduğunu öne süren Eser, kentteki yeşil alan miktarının artırılması önerisinde bulundu.
“Yeniden söz alan Başkan Atay, “Mimar Sinan Mahallesi’nde belediyenin bir arsası var. 142 metrekare hazine hissesi var. Kitap kafe yapacağız. Hazine bize 142 metrekareyi ne parayla yapıyor ne de Kitap Kafe yapma şartıyla tahsis ediyor. Lütfen alıverin. İktidardasınız, alıverin. İktidardasınız, iki dudağınızın arasında. Kimse hayır diyemez” dedi.
“BİZ BAŞKA ÜLKENİN BELEDİYESİ MİYİZ?”
Eser’in “Hazine başka bir ülkenin hazinesi değil” demesi üzerine Atay, “Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne spor salonu yapılması için 2 dönüm yer verdik. Vermedik mi? Oybirliğiyle veriyoruz. Çiftlik Köyü İlkokulu’nun çatısı yıkılmış. Verin bana, Serçeköy’deki gibi kültür merkezi yapalım, kadınların gidecek yeri yok. Siz diyorsunuz ki, ‘Hazine başka ülkenin hazinesi mi?’ Biz başka bir ülkenin belediyesi miyiz?” diyerek tepkisini dile getirdi.
Yapıcı muhalefet anlayışını benimsediklerini söyleyen Eser, gündem maddelerinin çok büyük bölümüne olumlu oy verdiklerini anımsattı. Atay da katkı ve eleştirilerinden dolayı üyelere teşekkür etti.
MENDERES, HİZMET BİNASINI GÜNDEME GETİRDİ
Toplantıda söz alan AK Partili üye Neşe Menderes de “Sosyal donatılar, kitap kafeler, hanım evleri toplumda karşılık buldu. Vatandaştan da olumlu tepkiler alıyoruz. Tabii bizim AK Parti Grubu olarak baştan beri anlatmaya çalıştığımız şu: sosyal donatılar anlamında 39 tesis gözüküyor. Bunları eleştirmiyoruz. Sizin neler yapmanız gerektiğini size anlatmaya çalışıyoruz. Belediye binası, Zafer Meydanı ve eski otogar alanı. Sarı binanın yarısı bizimmiş. Niye böyle bir binada Efeler Belediyesi ve belediye meclisi olarak çalışmak zorunda kalıyoruz? Çalışma ortamı önemli. Efeler Belediyesi merkez belediye. Bina konusunda üzülüyorum” dedi.
Menderes’e yanıt veren Başkan Atay da “Ben hiç üzülmüyorum. Seçimden önce çadırda da belediye hizmet verir dedim. Önemli olan halkın ihtiyacı olanları yapmak. Halkın ihtiyacı olan Zafer Meydanı Efeler için çok önemli. Bunu yapmak için uğraş veriyorum. 12’sinde ihale var. Oraya park yapacağız, yanında da belediye binası yapacağız. Merak etmeyin” görüşlerini dile getirdi.
Görüşmelerin ardından Performans Programı, bazı AK Partili üyelerin ret oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Toplantıda belediyenin 2023 yılına ilişkin tahmini bütçesi de görüşüldü. Bir milyar 56 milyon 637 bin liralık bütçe, Meclis tarafından kabul edildi. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi