Efeler Gazetesi

15 Temmuz şehitleri anılacak

15 Temmuz şehitleri anılacak
15 Temmuz 2022 - 0:54

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin 6’ncı yıldönümünde Aydın’da da bir dizi anma etkinliği düzenlenecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında Aydın’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
İlk olarak yarın saat 10.00’da Tellidede Mezarlığı’nda düzenlenecek törende Aydın Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği ile Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği’nce şehitlik adasına çelenk sunulacak.
ŞEHİTLİKLERE ZİYARETTE BULUNULACAK
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından şehitlik defteri imzalanacak. İl Müftüsü tarafından tüm şehitler için dua okunacak. Protokol tarafından şehitlerin kabirlerine çiçek konulmasının ardından Kemer Mezarlığı Şehitliği, Yedi Eylül Şehitler Abidesi ve Çanakkale Şehitliği Anıtı ziyaret edilecek.
Saat 11.00’de Atatürk Kent Meydanı’nda açılacak fotoğraf sergisinin ardından Cuma namazı öncesinde şehitler için mevlit okutulacak. Cuma namazının ardından Bey Camisi önünde lokma hayrı gerçekleştirilecek.
DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULACAK
15 Temmuz etkinliklerinin akşamki adresi ise Atatürk Kent Meydanı olacak. Saat 21.00’de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak etkinlikte, Kur’an – ı Kerim okunacak. Ardından Vali Aksoy, katılımcılara seslenecek.
15 Temmuz’da Marmaris’te şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker’in tanıtım videosunun izlenmesinin ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan programın gösterimi gerçekleştirilecek. Etkinlikler, mehteran takımı, ney, semazen gösterisi ve ilahi korosu konseriyle sürecek.
Saatler 24’ü gösterdiğinde İl Müftüsü tarafından şehitler için dua okunacak. Ardından yurt genelinde sela okunacak. Gece yarısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitapları izlenecek, gece boyunca marşlar ve 15 Temmuz videoları eşliğinde temsili nöbet tutulacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi