Efeler Gazetesi

14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı kutlandı
14 Mart 2019 - 16:01

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Aydın’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Tabip Odası, Tıp Fakültesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Aydın’da da bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak, Aydın Tabip Odası ile Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi temsilcileri, Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Hekimler, burada, saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okudu. 

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Mart’ın Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olduğunu ifade ederek, “ 14 Mart 1919’da da yüz yıl önce tıbbiyelilerin emperyalizme karşı direnişlerinin ve mücadelelerinin bir sembolü. Bugüne baktığınızda hem hekimler hem de hastalar açısından olumsuzlukların giderek arttığını görmekteyiz. Bu olumsuzlukların bir an önce son bulması ve 14 Mart’ın yüzüncü yılında hekimlerimizin daha mutlu olmasını arzu ediyoruz. Yüzüncü yılında tüm meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyor, hepimiz için yaşanabilir bir doğa, barış içinde bir dünya ve iyi hekimlik yapabileceğimiz bir sağlık ortamı diliyorum. Hekimlerimizi sağlık alanında yaptığımız mücadeleye katkı vermeye davet ediyorum” diye konuştu. 

Törenin ardından alandan ayrılmaya hazırlanan hekimler, Adliye karşısındaki PTT Şubesi önünde bir kadının fenalaştığını görerek müdahale etti. Akdeniz anemisi nedeniyle baygınlık geçirdiği öğrenilen Sedef A.’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

Aydın Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aslı Candal da, kutlamalar kapsamında, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü adına, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Hastane başhekimlerinin ve sağlık çalışanlarının da katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi