Efeler Gazetesi

Yolun açık olsun Ali başkanım…

Yolun açık olsun Ali başkanım…
Semih BAŞKAR( bilgi@efelergazetesi.com )
17 Şubat 2020 - 12:22

CHP Aydın İl Başkanlığı’nın 9 Şubat’ta yapılan kongresinde mevcut başkan Ali Çankır, partililerin güvenini kazanarak yeniden başkan seçildi. Önceki gün mazbatasını alarak göreve başlayan başkan Çankır’a öncelikle bu kutsal görevde başarılar diliyorum.

***

Şöyle bir 2 yıl öncesine gidelim.

2 yıl önce göreve gelen başkan Çankır Şöyle demişti;  “Cumhuriyet Halk Partisi, Türk halkının var olma iradesinin adıdır, bağımsızlık aşkıdır ve özgürlük sevdasıdır. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, halkı yoksulluktan kurtarmak için, kendini adamak demektir. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim, demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, devrimci olmak demektir, değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, Cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin öncüsü olmak demektir. Bu devrimci ruh, Türkiye’ye yeni bir ufuk, Türk halkına ise yeni bir umut kazandıracaktır. Buna yürekten inanıyorum” demişti.

***

Ali Başkan her defasında bu sözlerini tekrarlamış partisinin her daim neferi olmuştu. Her zaman partilisinin ve halkının yanında olarak Aydın’a hizmet etmişti. Tabi bu zaman içerisinde de Aydın CHP’de o kadar çok soğuk rüzgarlar esiyordu ki partililer bölünmüştü. Buna Efeler İlçe’de dahil.

***

Şöyle Aydın’da ki partilere baktığım zaman CHP’nin çok pasif durduğunu, bir açıklama yapmaktan bile kaçınır olduğunu, bir basın açıklaması yapacakları zaman bile yanlarında 10 kişiyi bile geçemeyen partililer olduğunu söylemiş ve yazmıştım. Bu Aydın’da CHP’nin Efeler olsun İl olsun iyi yönetilemediğinin açıkça göstergesiydi.

***

Bundan 2 yıl önce yine şöyle yazmıştım;

“Bu CHP’de başkan olacak kişi için birinci kriter, örgütün içinden gelen örgütte emeği olan biri olması. Örgütün ”evet bu” diye bileceği bir il başkanı olmalı. Örgütünü kucaklayan, birlik ve beraberlik için mücadele eden, ve korkusuz bir il başkanına ihtiyacınız var. En kritik dönemde bile dik durup eğilmeyecek bir il başkanına ihtiyacınız var. Dolayısıyla burada bireylere değil, ülkenin şartlarına uygun bir duruş sergileyecek militan bir il başkanı olmalı” demiştik.

***

Zaman geldi gitti bu söylediklerimiz hayalde değil gerçek olmuştu. 2 yıl öncesi Ali Çankır İl Başkanlığına, Efeler’in başına Barış Altın’taş gelmişti.  Geçtiğimiz seçimlerde meclis üyesi seçilen Başkan Altıntaş görevi bırakmış yerine yine başarılı bir yönetici Polat Bora Mersin gelmişti. Parti içerisindeki başarılarının meyvesini toplayan Başkan Mersin Efeler’de yeniden Başkan seçilerek güven tazelemişti.

***

Gidin bakın şimdi Efeler İlçe nasıl çalışıyor. Bakın bakalım gençlere canla başla mücadele ediyor mu? Etmiyor mu? Partinin kapıları sonuna kadar açık, geleni gideni hiç eksik olmuyor. Demek ki İlçe Başkanlığı’na gerçekten hizmet eden neferler lazımmış.

***

Gelelim CHP İl Başkanlığı’na; “Söz uçar yazı uçmaz”

O yıllar başkan seçilen Ali Çankır; “Ben ve arkadaşlarım, köy köy sokak sokak 2019 seçimlerine giden bu süreçte umudu örgütleyeceğiz. Hedeflerimizi ortaya koyduk. 17 ilçenin tamamına talibiz. Büyükşehiri alacağız” demişti.

2019 seçimlerinde Başkan Çankır Gece gündüz koşturarak verdiği sözü tutmuştu.

***

Diğer partilere örnek olsun;

Yukarıda bahsettiğim gibi eğer gerçekten il başkanı olacaksan koltuk sevdası değil hizmet aşkı olacak içinizde hizmet aşkı. Canla başla çalışacaksınız. Kimseyi ötekileştirmeyeceksiniz. Kimsenin kuyusunu kazmayacaksınız. Türlü türlü ayak oyunlar oynamayacaksınız. Net olacaksınız, dik olacaksınız. Aydın CHP İl Başkanı olarak Ali Çankır’ın yeniden seçilmesi burada partililerin ne kadar doğru bir karar verdiğinin açıkça göstergesidir. NOKTA

Yolun açık olsun Ali Başkanım kutluyorum.  Size ve yönetiminize başarılar diliyorum…

***

“Bütün ümidim gençliktedir demişti Mustafa Kemal Atatürk”

Ali başkan seni ayrıca kutluyorum. Parti yönetiminde gençlere yer vermişsin. Ki bu gençler uzun yıllar bu partide birer neferdi. Yıllarca gece gündüz hizmet ettiler. Gerçekten bu onların hakkıydı. ALKIŞLIYORUM….

Siz genç arkadaşlarım;

Aydın İl Gençlik Kolları Başkanlarından Burak Yılmaz’a, önceki dönem Efeler Gençlik Kolları başkanlarından Kaan Erçetin’e, Yine uzun yıllar Gençlik Kolları İl Yönetiminde görev yapan Aytaç Toker’e, Merve Saatçi’ye, Dursun Evren’e yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Sevgiyle kalın…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi