Efeler Gazetesi

Valilikten basına demeç genelgesi

Valilikten basına demeç genelgesi
10 Ekim 2022 - 22:41

Aydın Valiliği’nden kamu kuruluşlarına gönderilen genelgede, basın – yayın organlarına demeç ve bilgi verme yetkisinin sadece Vali’ye ait olduğu, bununla beraber, ancak Vali’nin yetki vereceği vali yardımcısı, birim amiri ve kaymakam tarafından basına bilgi ve demeç verileceği bildirildi

Aydın Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarına basın – yayın organlarına demeç ve bilgi verilmesi konusunda genelge gönderdi.
Genelgede 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde basına bilgi ve demeç verme yetkisinin yalnızca Vali’ye ait olduğu belirtilerek, bununla beraber, ancak Vali’nin yetki vereceği vali yardımcısı, birim amiri ve kaymakam tarafından basına bilgi ve demeç verilebileceği aktarıldı.
Genelgede şu hususlara yer verildi:
“İstatistiki ve teknik konular dışında basın toplantısı, televizyon ve radyo programlarına katılma, önceden ilgili vali yardımcısından izin alınarak yapılabilir. Yürütülen bir hizmetin tanıtımı ve sunulan hizmetler konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla yapılacak yazılı açıklamalar, Vali’nin uygun görüşü alındıktan sonra, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne, yazılı ve görsel basın organlarına gönderilir. Ayrıca yazılı açıklamalar Aydın Valiliği web sitesinde yayınlanır. Vatandaşlarımızın genel idare kuruluşlarının yürüttükleri görev ve hizmetlerle ilgili olarak önceden bilgilendirilmesi, uyarılması, planlama yapılmasını ve tedbir alınmasını gerektiren duyurular, doğrudan basın yayın organlarına ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne gönderilir. Basında yer alan ‘ciddi ve vahim nitelikte’ bulunan ihbar ve şikâyetler, herhangi bir emir beklenmeksizin, ilgili vali yardımcısının değerlendirmesiyle Vali’ye sunulur. Basına verilecek cevap veya açıklama metni içeriği ve şekli Vali tarafından takdir edilir.”
HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi