Türkiye’de ilk kez yapılan plaj golfü başarıya ulaştı

Türkiye’de ilk kez yapılan plaj golfü başarıya ulaştı

Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencileri, İtalya’nın Pescara kentinde düzenlenen Plaj Golfü müsabakalarında üçüncü oldu.

Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa’da Türkiye’nin gururla temsil edip bronz madalya aldı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa yaptığı proje ilk yılında başarılı oldu.

Mayıs ayında önce okulda seçmeler yapıldı. Daha önce yurt dışında plaj golfü eğitimi alan ADÜ’nün 5 BESYO öğrencisi tarafından 200 öğrenci arasından 10 lise öğrencisi seçildi. Daha sonra eğitimler başladı. İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Pamucak sahilinde öğrenciler kamp yaptı. 10, 11 ve 12’nci sınıflardan oluşan 10 kişilik takım, yaz sezonunda sürekli müsabakalara hazırlandılar. Daha sonra öğrenciler, “Zorbalık Karşıtı Plaj Golfü” temalı Avrupa Birliği Projesinin son aşaması olan plaj golfü müsabakaları, İtalya’nın Pescara şehrinde düzenlendi. Avrupa’nın farklı ülkelerinden 15-19 yaş grubundaki 250 lise öğrencisinin ve antrenörlerinin katılımı ile gerçekleşen plaj golfü müsabakalarında Aydın Adnan Menderes Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ferit Sami Hazar, Alperen Demir, Aydın Pehlivanoğlu, Ertuğrul Özkul, Ferhat Pehlivan, Kürşat Buğrahan Çelik, Muhammed Süha Tikveş, Muzaffer Ediz Yılmaz, Okan Akçay ve Yasin Malçok’un ve antrenörleri Barış Özgüvenç, Onur Uçar, Mesut Öztürk, Alperen Şenyurt ve Çilem Bulut’un ter dökerek 16 ülke arasından üçüncülük başarısını yakaladı ve Avrupa üçüncüsü olma gururunu yaşadı.

Nöbetçi Eczaneler!

YORUM ALANI

Yorum Yok