Efeler Gazetesi

Tezcan: “Vatandaş sandık talep ediyor”

Tezcan: “Vatandaş sandık talep ediyor”
01 Nisan 2021 - 15:50

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Vatandaş sandık talep ediyor. “Vatandaş, hükümetin kendilerine bir şey veremeyeceğini anlamış. Tek bir beklentisi var: sandık. Aydın çalışmalarımızdan çıkan en önemli mesaj bu” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, saha çalışmalarında edindikleri izlenimleri paylaşarak, vatandaşın sandık (erken seçim) istediğini savundu.

CHP’li vekiller olarak yalnızca kendi seçim bölgelerinde değil, yurt genelinde vatandaşın derdini dinlediklerine dikkati çeken Tezcan, “Aydın’da pazarı ve çarşıyı gezdiğimizde, çiftçiyi gezdiğimizde bu süreçte gerçekten vatandaşın durumunun çok büyük sıkıntı içinde olduğunu tespit ettik. Didim’de pazar yerindeyiz. Vatandaş çok açık dedi ki, ‘sandığı koysunlar önümüze.’ Vatandaş sandık talep ediyor. ‘Bizi bu hale getiren, bizi yoksulluğa mahkûm eden, bizi bir pazar çantasını dolduramayacak hale getirenlerden tek bir şey istiyoruz: sandığı koysunlar önümüzde’ diyor. Vatandaş, hükümetin kendilerine bir şey veremeyeceğini anlamış. Tek bir beklentisi var: sandık. Vatandaşın bu çağrısına karşı, bu sel gibi akan talebine hiçbir iktidarın uzun süre dayanabileceğine ihtimal vermiyorum. Türkiye, önümüzdeki dönem vatandaşın bu sel gibi akan talebi üzerinden bir önemli dönüşümü yaşayacaktır. Halk, çözümü biliyor. Halk diyor ki, çözüm sandıkta. Çözüm Ankara’da, hükümette, sarayda değil, çözüm sandıkta. Vatandaşın çarşıda pazarda duyduğumuz sesi bu. Çözüm sarayda değil, çözüm sandıkta. Aydın çalışmalarımızdan çıkan en önemli mesaj bu” diye konuştu.

‘KISITLI SULAMA’ PLANINA TEPKİ

“Bozdoğan’dan Kuşadası’na, Didim’den Karacasu’ya Koçarlı’ya kadar her yere gidiyoruz. Çiftçinin normal sorunlarını biliyoruz” görüşünü aktaran Tezcan, şunları kaydetti:

“Gübre, ilaç pahalı. Girdi maliyetleri yüksek. Elektrik pahalı. Mahsul para etmiyor. Bunları biliyoruz. Ama ekstra bir sorun yaşıyoruz. Ciddi bir sulama problemiyle karşı karşıya Aydın çiftçisi. Menderes Ovası’nda, Türkiye’nin en bereketli ovalarından birinde yılda iki kez mahsul alınabilen bir ovada, çiftçi, mahsul tarlada yanacak diye korkuyor. Çünkü 2 kat su vereceğiz demişler. 8 kat su verilmesi gereken yerde 2 kat su vereceğiz demişler. Vatandaş, bu konuda çok rahatsız. Bozdoğan’da bir muhtarımız çıktı dedi ki, ‘Çözüm basit: Akçay’ın suyu boşa akıyor. Akçay’ın suyunu kanallara aktarın, kanallardan sulamayı yapın.’ Bu sulama problemi 2007’de de oldu. Vatandaş çözümü önermesine rağmen meseleyi çözmekten aciz bir sulama birliği yönetimleri ve uygulama var. Niye? Çünkü saray rejimi, her şeyde olduğu gibi sulama birliklerinde de işi bilen, layık olan, liyakate göre olanların göreve gelmesi yerine, Ankara’dan tayinle sulama birliği başkanı tayin etmeye başladılar. Eskiden sulama birliği başkanlarını üretici seçerdi. Bölgeyi bilen insanlardı. Dertleri bilen insanlardı. Şimdi memur tayin ediyorlar sulama birliklerine. Koçarlı’da bir başka vatandaşımız, ‘2 kat su vereceklermiş, 8 kat su parası istiyor’ diyor. ‘O zaman kendileri de bir ay maaş alsınlar, 12 ay çalışsınlar’ diyor. Bunlar vatandaşın sesi.”

Tezcan, turizmcilerin ise pandemi destekleri ve kısa çalışma ödeneğinin devamını istediğini dile getirdi.

“İNTİKAM DUYGUSU İÇİNDELER”

İktidarın kıyılarda belediyelerin yetkilerini alıp, merkezde toplama düşüncesinde olduğunu kaydeden Tezcan, “İktidar, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, seçimleri kaybettikten sonra büyük bir telaşa düştü. Büyük bir intikam duygusu içine girdi. Bu ruh hali içinde başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere, başta CHP’li belediyeler, Millet İttifakı belediyeleri ve kendinden olmayan belediyelerin hizmet vermemesi için elinden geleni arkasına koymayacak bir tutum içine girdi. Bugün çok ciddi problemle Türkiye ve dünya mücadele ederken herkes şunu çok iyi görüyor ki, en başarılı çalışmalarımızı bizim belediyelerimiz verdi. 5 maskeyi dağıtamadılar ama belediyelerimizin atölyelerinde vatandaşa bedava maske ulaştırmak için atölyeler kurdular, çalıştırdılar. Dezenfektan ihtiyacı olan her eve dezenfektan girdi. Her eve maske girdi. Gıda ihtiyacı olan her eve gıda girdi. Ama bunlar ne pahasına girdi biliyor musunuz? Hükümetin belediye aşevi gelirlerine el koyması pahasına, hükümetin belediyelerin yardım toplamasına yasak getirmesiyle mücadele ederek, bunlara göğüs gererek yürütülen mücadelelerdi bunlar. Tüm belediye başkanlarımız bu 2 seneyi çok verimli geçirdi ve her yerde sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verdik” sözlerine yer verdi.

Basın toplantısına, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ile İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç ve partililer katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi