Efeler Gazetesi

Semih Başkar/Köşe Yazısı

Semih Başkar/Köşe Yazısı
Semih BAŞKAR( bilgi@efelergazetesi.com )
06 Nisan 2022 - 18:03

Merhaba sevgili okurlarımız.

Öncelikle tüm okurlarımızın Ramazan ayı mübarek olsun.

Uzmanlar hep uyarıyor; “Ramazan ayında ağır egzersizler yapmayın, ağır sporlar kalbinizi yoruyor” diye.  İftar sonrası kan şekerinin yükselmemesi için İftardan 1-2 saat sonra 1 saatlik yürüyüş yapmak idealmiş.

***

Bizde dün akşam iftar sonrası hem yürüyüş yapalım hem de biraz hava alalım diye çocuklarla beraber evden dışarıya çıktık. Bulvardan yukarı doğru, Kent Meydanı sonrasında Pınarbaşı Mesire alanına geldik. Çocukları parka bıraktık. Hanımla biz biraz turladıktan sonra Cafe kısmına geçtik. İçeride çok kibar bir beyefendi, buyrun efendim ne alırsınız? Çay kahve neyse hesabımızı ödedik. Geçtik dışarıya oturduk.

***

Bu arada İzmir’den de misafirlerim geldi. Arabam olmadığından dolayı onları bulunduğumuz yere çağırdık doğal olarak. Neyse geldiler hoş sohbet muhabbet saat baya ilerledi. Bu arada cafe de kapandı, biz yan tarafa piknik alanına geçtik, Oturuyoruz. Arkadaşım dedi ki; Semih burası ne olmuş ya böyle, eskiden çok varoş bir yerdi biz burayı görmeyeli cennet gibi bir yer olmuş. Yemyeşil mis gibi tertemiz  cennette yaşıyorsunuz” dedi.

***

Şöyle onun dediği yani bizim eski günlerimize daldım öyle.  Gerçekten çok doğru söylüyordu. Pınarbaşı mesire alanı bakımsızlık nedeniyle metruk haldeydi. Tinercisi, balicisi herşey vardı yani. İnsanlar buraya gelmeye korkardı. Resmen ürkütücü halde olduğu günleri çok iyi biliyorum.

***

Ama bugün baktığımızda Otlar temizlenmiş, çimler biçilmiş, park alanları düzenlenip sulanmış, peyzaj çalışmaları yapılmış, piknik masaları yeniden yapılıp düzenlenmiş, mis gibi bir mesire alanı gelmiş yerine. Birbirinden eğlenceli aktivitelerin, konserlerin, festivallerin düzenlendiği, İnsanların aileleriyle birlikte piknik yaptığı, çocukların cıvıl cıvıl çimlerde oradan oraya koşuşturduğu bir saklı cennet olmuş.

***

Dedim ki; yaparsa Fatih Başkanım yapar. Gerçekten de Aydın’a yakışır bir yer oldu. Her gün temizleniyor burası dedim. Saat de baya ilerledi kalkalım artık dedik. Bu arada bir tane Çöp Taksi yanaştı yanımıza. İçinden iki tane personel indi. Elinde siyah bir poşet diğerini elinde süpürge faraş çöpleri temizliyor.

***

İşin en komiği de sanki bizim sohbeti duydular arkadaşımın gözüne sokar gibi bak bak biz gece gündüz çalışıyoruz, her yeri tertemiz yapıyoruz der gibiydi. Bu ara da saat gecenin 12’si yani bu saatte bile adamlar canla başla işini yapıyor. Orda dikkatimi çeken şey adam gayretle hızlı hızlı çimlerin arasından tek tek çekirdek kabuğu, sigara izmariti topluyor. Dedim ki yok artık. Bu kadar değil yani. Ama gördüklerim gerçekti. Gerçekten takdir ettim helal olsun dedim.

***

Giderken arkadaşımla bir lavaboya girelim dedik. Ben özellikle evin dışında WC kullanmam. Buraya özellikle değinmek istiyorum. Arkadaşlar hijyen konusunda gerçekten mükemmel. Hiç beklemiyordum. Nasıl beklemiyordum derken binlerce insan geliyor, giriyor çıkıyor mantığıyla bakmıştım. Tuvaletler mükemmel düzeyde, peçetelerine kadar düşünülmüş. Gerçekten Tertemiz.

***

Temizlik hizmetleri yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birisidir.

Ya bizim…. Buradan özellikle halkımıza sesleniyorum. Lütfen sigara izmaritlerini yere atmayın. Çiğdem yiyorsunuz yere atmayın. Alın bir poşet içine atın. Yazık adam gecenin bir yarısı süpüremediği alamadığı o küçücük çekirdeğin kabuğunu eliyle aldığına şahit oldum. Tamam, o arkadaş görevini yapıyor olabilir ama bizlerinde daha duyarlı olmamız gerekemiyor mu sizce. Pikniğinizi yapıyorsunuz bari yediğinizi içtiğinizi bir poşete koyun. Çok zor değil bence. Zaten her yerde çöp kovası var. Alın çöpünüzü koyun poşete hemen yanınızda çöp kutusu var atın içine. Lütfen arkadaşlar çevremizi temiz tutalım.

***

Lafın özü sözü yiğidi öldür hakkını yeme;

Ben bu gece bir kez daha Efeler Belediyesi’nin Kentimize ne kadar çok değer verdiğini, temiz ve sağlıklı şartlarda tutabilmek adına ekiplerinin gece gündüz çalışmalarına şahit oldum. Bu vesileyle, başta Efeler Belediye Başkanım Sayın M. Fatih Atay’a olmak üzere Efeler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muharrem Arslan’a, Nahit Kalak’a, canla başla çalışan temizlik ekibine ve orada ki güler yüzlü cafe çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. İyi Ki varsınız….

Dip Not: Bu arada Pınarbaşı Mesire Alanı’nda piknik yapmak isteyen arkadaşlar. Siz sadece etinizi alın gidin. Cafe de akşam Tüplü Mangal  falan kiralıyorlar. Birde semaverde çayda var, fiyatlarda ise gayet uygun bilginize…

Kalın Sağlıcakla…

 

Belediye Personeli Temizlik yaparken bir kaç kare telefonumdan çektiğim fotoğraflar…

Not: Arkadaşlar fotoğraf çekerken soruyor hayırdır abi niye çekiyorsun 🙂 Tabi ki gazeteci olduğumu bilmiyorlar… Çok güzel çalışıyorsunuz. Bir vatandaş olarak sizlerin ne kadar güzel işinizi yaptığınızı ve  Efeler’in gece gündüz boş durmadığını paylaşmak için diyorum 🙂

BU FOTOĞRAFLARI ÖZELLİKLE GÖRMENİZ İÇİN KOYDUM. Bay- Bayan Tuvaletleri Tertemiz… Peçetesine kadar her şey düşünülmüş yani…  Bu arada bu fotoğrafı da gizlice çektim 🙂

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi