Efeler Gazetesi

Başarıların daim olsun Fatih ağabeyim

Başarıların daim olsun Fatih ağabeyim
Semih BAŞKAR( bilgi@efelergazetesi.com )
09 Haziran 2020 - 10:58

Merhaba sevgili okuyucularım….

Hani bazen söyleriz ya hep, ‘seni tanımaktan çok mutluyum, seni tanıdığım için onur duyuyorum’ diye… İşte benimde tanımaktan onur duyduğum, Fatih ağabey diye seslendiğim, adının anlamı gibi kapıları açan, soyadının anlamı gibi bilinen… Karar alma sürecinde etkili, vizyon sahibi, cesur, azimli, başarılı ve bilgili… Aydın’ın merkez ilçesi olan Efeler’in Belediye Başkanı, Avukat Mehmet Fatih Atay. Birçok başarıya imza atmış olan ağabeyim;

***

Aslında onun bu siyasi geçmişini bir çoğumuz biliyor, hatta aramızda şanslı olanlar varsa onu yakinen tanıyor. Ama olsun şöyle bir kısaca geçmişe gitmek istiyorum…

***

Aydın’ın Çine ilçesinde CHP Gençlik Kolları, SODEP Kurucu İlçe Başkanlığı, CHP İlçe Başkanlığı ve CHP-SHP birleşmesinde İl Başkanlığı görevini üstlendi. 3 dönem milletvekilliği yapan Atay, bu süreler içerisinde çeşitli komisyonlarda da yer aldı. Dedim ya, birçok başarıya imza atmış, daha bitmedi… Bir de Fatih ağabeyimin sporcu yanı bulunmakta. 12 yıl boyunca, Türkiye’nin futbolcu bankası olarak bilinen Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün Genel Sekreterliğini yapan Atay, Aydınspor 1923 Kulübü’nde de Kulüp Başkanlığı yaptı.

***

Efelik bir karakterdir; yiğit, mert ve dürüst…

 Haksızlığa, yolsuzluğa, hırsızlığa, ahlaksızlığa ve onursuzluğa itibar etmez, karşı durur. Tıpkı sayın Atay gibi. İyi bir yöneticilik tecrübesi olan Mehmet Fatih Atay, 31 Mart 2019 tarihinden itibaren Efeler’i adeta bir ordinaryüs gibi yönetiyor.

***

Efeler’de Koronavirüs süreci

 Sayın Atay, ‘Hayalim var Efeler’ diye yola çıktığı görev süresinin bir yılını dolu dolu geçirdikten sonra, yeni projelerini Efelerli vatandaşlarla buluşturacaktı ki, Dünya da Koronavirüs salgın hastalığı baş gösterdi. Koronavirüs tüm dünyada yayılırken,  gerek ülkemizdeki vatandaşlarımız için gerekse sorumlusu olduğu Efelerli hemşehrileri için tedirgin olan Fatih Atay yönettiği Efeler Belediyesi,  ülkemizde virüs daha ciddi boyutlara gelmeden önlemler almaya başlayan ilk belediyelerden biri oldu. Virüsün ülkede görüldüğü ilk günden bu yana vatandaşların sağlığı için sıkı tedbirler alan ve çalışmaların başında bizzat bulunan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tüm imkanları seferber etti.

***

Bu süreci özellikle yakinen takip eden bir basın mensubu olarak görüşlerim şöyle;

 Koronavirüs süreci boyunca özellikle halkın sıkça ziyaret ettiği ilçedeki ibadethanelerde, kahvehanelerde, belediyeye bağlı binalarda, kültür merkezlerinde ve şehir içi halk minibüslerin de detaylı bir dezenfeksiyon işlemi uygulamaya başladı. Her gün yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği belediye ana hizmet binası girişinde, vatandaşların vücut sıcaklıkları ölçüyor. Vücut sıcaklığı yüksek çıkması olası vakalara karşı da eğitimli sağlık personeli hazır bekliyor.

***

İlk günden bu yana başta dezenfeksiyon işlemleri olmak üzere birçok çalışmaya imza atan Başkan Atay, özellikle halkın yoğun olduğu semt pazarlarında da önlemler aldı. Vatandaşlar, tek bir noktadan belediyenin kendi imkanlarıyla ürettiği dezenfeksiyon tünelinden geçiriliyor. Pazar yeri alanına girişlerde ateş ölçümü yapılırken, satış yapan esnaflara ve vatandaşlara maske dağıtımı gerçekleştiriliyor. Belediye çalışanları,  ilçedeki mahalle muhtarlarına koronavirüsten korunma ve bilgilendirme kiti dağıtırken kendi imkânlarıyla imal ettiği ‘El Dezenfektan Ünitesi’ ilçenin belli noktalarına kurularak vatandaşa hizmet veriyor.

***

Esnaf dostu Başkan Atay örnek bir karara imza attı…

Kovid-19 salgınının kontrol altına alınabilmesi için tüm dünyada ‘evdekal’ çağrıları yapılıyor. Türkiye’de de bu konunun üzerinde önemle duruluyor. Bununla birlikte insanların evlerinden çıkmamaları, ekonomiyi yavaşlatıyor. Bu süreçten en fazla etkilenen kesimlerin başında da tatbikî esnaf geliyor. Elbette ki Koronanın ekonomik boyutları ilerleyen günlerde daha da gün yüzüne çıkacak. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan önlemler kapsamında iş yerlerini kapatmış olan esnaftan üç ay boyunca işgaliye bedeli ve eğlence vergisi tahakkuku yapılmadı. Böylece yine örnek bir çalışmaya imza atıldı.

***

Başkan Atay öğrencileri ve çocukları da unutmadı…

Efeler Belediyesi, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında uygulanan tedbirler nedeniyle, evde kalmak zorunda kalan çocukları da unutmadı. Onlar için online resim yarışması organize etti. Belediyenin internet televizyonu EFELER TV de, çocuklara yönelik çeşitli masal ve etkinlik programları ile EFEDERS projesini öğrenciler ile buluşturmaya devam ediyor. Her gün yayınlanan “Ders Saati” isimli program ile öğrenciler, konu anlatımlarını ve soru çözümlerini takip edebiliyor.

***

EFELER TV demişken

Dürüst olacağım, içimden geldiği gibi söylüyorum,

Fatih ağabeyim, öyle bir genç ekip kurmuşsun ki inan hızlarına yetişmek ne mümkün. Hepsine ayrıca teşekkür ediyorum, ve hepsini de kutluyorum.

Efeler Belediyesi Basın Yayın Müdürü Sayın Bilge Ozan ve Basın Sorumlusu Sedat Gürbüz kardeşime de başarılarının daim olmasını diliyorum. Ayrıca da bizlere haber konusunda destek oldukları için teşekkür ederim.

Özellikle Sedat kardeşim. Malum gece gündüz mesai kavramı olmuyor bizde. Biliyorsun biz işimizi severek yapıyoruz az da takıntılıyım hani. Seni gecenin 3’ü olsun sabahın 5’i olsun rahatsız ediyoruz. Hakkını helal et…

***

Yerel yönetimler, halkla devlet arasında aslında bir köprü vazifesi gören, halka doğrudan dokunan devlet kurumlarıdır…

Ben her zaman şunu söylerim, ‘Bir belediye başkanı seçildiği yerin dert babasıdır.’

Dolayısıyla, bu süreçte Efeler’de ki tüm sorunlara yetişmeye, çözümler üretmeye çalışan Fatih ağabeyim hizmetlerine ara vermeden devam ediyor.

***

Bu arada Aydın sinekten geçilmiyor, yok efendim ilaçlama yapılmıyormuş bu söylemlere de kesinlikle katılmıyorum. Burada araya gireceğim…

Yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla yoğun bir tempoyla çalışan Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerini de ayrıca kutluyorum. Hava sıcaklarının mevsim normali değerlerinin üzerinde seyretmesi ve bugünlerde sıcaklık derecelerinin sineklerin yaşamı için uygun ortamı sağlaması nedeniyle, Başkan M. Fatih Atay’ın talimatıyla çalışmalarında hız kesmeyen ekipler, biz Efelerli vatandaşların daha rahat bir yaz sezonu geçirmesi adına planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarını canla başla sürdürüyorlar.

***

En önemli mücadele şekli kültürel mücadeledir…

Evet, Efeler Belediyesi, sağlıklı bireyler, sağlıklı toplum adına tüm çalışmaları sürdürüyor ama en önemlisi Fatih ağabeyimin de dediği gibi en önemli mücadele şekli kültürel mücadeledir.

Gerek siyasi ortamda, gerekse hayatın tüm alanlarında ortada bir haksızlık varsa bunun hep karşısında duran ağabeyim,  Efeler’in Fatih’i… Başında bulunduğu ilçenin ruhuyla bütünleşmiş, tarihiyle özümsemiş aynı zamanda gelecek vizyonuyla benliğinde büyük bir heyecanla yaşatan bir belediye başkanı Mehmet Fatih Atay…

Halkın sağlığını her şeyden, her projeden önemli gören ve ona göre idare eden sevgili ağabeyim başarıların daim olsun.

KALIN SAĞLICAKLA….

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi