Efeler Gazetesi

Hastaneye yatanlar aşısız veya eksik aşılı

Hastaneye yatanlar aşısız veya eksik aşılı
10 Ağustos 2022 - 23:49

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, koronavirüse yakalanıp hastaneye kaldırılan kişilerin tümünün aşısız veya eksik aşılı olduğuna dikkati çekerek, hatırlatma dozlarının yaptırılması çağrısında bulundu.

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, kentteki vaka sayıları ve salgınla mücadeleye ilişkin,  özel açıklamalarda bulundu.

Kurban Bayramı sonrasında Aydın’daki vaka sayılarının çok yüksek rakamlara ulaştığını fakat şimdilerde vaka sayılarının gittikçe azaldığını dile getiren Açıkgöz, “Şu anda tolere edilebilir durumda. Gerek birinci basamak gerekse de ikinci basamak sağlık tesislerimizde şu anda tedavilerini rutin olarak yapıyoruz. Her ne kadar vaka sayısı azalsa da hastane yükünün aynı oranda azalmadığını hatta bir miktar arttığını söyleyebiliriz. Burada en önemli etken hatırlatma dozlarının mutlaka yapılması. Özellikle ilerleyen yaşlarda son derece kıymetli” ifadelerini kullandı.

“AŞI OLANLAR HASTALIĞI HAFİF GEÇİRİYOR”

Aşılama hızının son günlerde biraz düştüğünü gözlemlediklerini söyleyen Açıkgöz, “Artık süreci çok iyi biliyoruz ki, aşısı tamamlanmış olan, hatırlatma dozu olan vatandaşlarımız hastalığı son derece hafif, gribal enfeksiyon formatında geçiriyorlar. Eğer hatırlatma dozu yapılmamışsa süreç ağır ilerliyor. Buna bağlı olarak hastane yükü artıyor. Hem de kişinin sağlık kalitesini olumsuz yönde etkileyebiliyor. O yüzden bu vesileyle bir kez daha, hatırlatma dozlarının yapılması hassasiyetini artırmalarını diliyoruz. Hastanede yatanların tamamı aşısız ya da eksik aşılı olanlar. Önümüz sonbahar. Gerekli önlemleri ne kadar erken alırsak sonbahar ve kışı o kadar rahat geçiririz. Bu nedenle bütün vatandaşlarımıza hatırlatma dozlarını yaptırmaları önerisinde bulunuyorum” diye konuştu. Yeni Kıroba

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi