Efeler Gazetesi

Bu haftaki konum Germencik ve Germencik Belediye Başkanı (İş Adamı) Fuat Öndeş

Bu haftaki konum Germencik ve Germencik Belediye Başkanı (İş Adamı) Fuat Öndeş
Semih BAŞKAR( bilgi@efelergazetesi.com )
18 Eylül 2019 - 15:43

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 6 ay geçti. Bu 6 ay gibi kısa bir sürede Germencik’te o kadar çok güzel şeyler oldu ki, hani CHP’de bir slogan vardı “Herşey Çok Güzel Olacak” işte Germencik’te de herşey çok güzel olmaya başladı.


Seçildiği günden bu yana Germencik Belediyesi’nde köklü değişiklikler yapan ve vizyoner bir belediye inşa etmek için belediye başkanlığı bir yana iş adamı gibi gece gündüz çalışan Öndeş, bir taraftan da Mali anlamda zor günler yaşayan belediyenin geçmişten kalan borç ve icralarıyla uğraşıyor.


En basitinden bir kaç örnek vermek istiyorum.
Germencik’te göreve başladığı günden itibaren ilçeye birçok değişiklik yapan başkan Fuat Öndeş’ Germencik’teki bütün refüjleri sil baştan yaptı. Işıklandırma yaptı. Diyeceksiniz ki ne gerek vardı.
Özellikle yazın tatil amaçlı yerli olsun yabancı olsun yüzbinlerce araç gece oradan geçiyor. Eskiden bir çok kazalar oluyordu. Işıklar yetersizdi, refüj boyaları nerdeyse gözükmüyordu. Ama şimdi ilçe daha güzel bir görünüme sahip oldu. Kazalar neredeyse %90 oranında azaldı.


Hatırlarsınız başkan Öndeş seçim öncesi belediyede “Mavi Masa” kuracağım demişti. Öylede yaptı kurdu mavi masayı. Diyeceksiniz ki “Mavi Masa” da ne?
“Mavi Masa” biz vatandaşların iş başvurularını yapabilmeleri amacı ile kuruldu. Ayrıca belediye birimlerinin çözmesi gereken sorunları Çözüm Masası anlayışı ile ilgili birimlere gönderir. Dilekçenizin takibini yapar ve çözüme ulaştırır. Mavi Masa’ ya telefonla dilek ve şikayetlerinizi bildirip ve takibini kolaylıkla yapabilirsiniz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile başlatılan bu hizmet sayesinde; herhangi bir işinizin takibi için Mavi Masa’daki görevliler belediyeye geldiğinizde, hangi birimle işiniz olduğu konusunda size yardımcı olacaklar.


Çarşılar ve caddeler yeniden düzenlenerek kullanışlı hale getirildi. Hatırlarsınız uzun süredir atıl durumda olan Hayrettin Öner Sosyal Tesisleri eski kötü görüntüsünden kurtarılarak yeniden inşa edildi ve hizmete açıldı. 6 Mayıs 2019 tarihinde Şırnak’ ta sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Görkem Akkuş’un adı ölümsüzleştirilerek ortaklar belediye parkına verildi.


“Esnaf, bir kentin yüzü, vitrini ve o kentin gelişmişlik düzeyini en iyi belirten bir yapı taşıdır” diyen Başkan Öndeş her fırsatta esnafları ziyaret ederek, Esnafımızın güler yüzlü olmasını sağlamak, sıkıntılarını dinleyip çözüm bulmak bizim en önemli vazifelerimizden biri ve bunun için elimizden geleni yapacağız. Belediye sizlerin bizler emanetçiyiz” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hayata geçirdiği Çakırbeyli ve Sultanhisar Kavaklı köy pazarı uygulamasını esas alarak Selatin’de köy pazarı kurdu. Köylüler burada kendi yetiştirdikleri ve ürettikleri organik ürünlerini hem satıyor hem de bütçelerine katkı sağlamış oluyorlar. Fuat başkanın bir sözü vardı; “Bugünün tarihini bir yere not edin. İleride hatırlayınca köyün kaderinin değiştiği gün olarak belleklerinizde yer edinecek. Uygulamaya koyacağımız proje basit bir pazar projesi değildir. Yakın tarihimizde büyük izler bırakan Köy Enstitüleri’nin bir benzerini başlatıyor ve ilk adımını atıyoruz. Ayrıca Selatin’in stratejik konumu ve önemli yollar üzerinde bulunması da projemizin sürdürülebilirliği için garantidir” demişti. Böylelikle 15 Eylül 2019 Pazar günü Selatin Köyü’nün kaderinin değiştiği gün oldu.


Bunlar kısa sürede yapılan projeler. Daha bunlar gibi o kadar çok önemli projeler var ki.
Mesela çok yakın zamanda Çiftçinin ve üreticinin desteklenmesi, Germencik’in ülkeye ve dünyaya tanıtılması, ekonomik ve sosyal anlamda ilçenin canlandırılması gibi çok geniş kapsamlı hedefler içeren proje çerçevesinde Germencik Belediye şirketi ve 5 tarımsal kalkınma kooperatifinin ortaklığıyla üreticiden alınan ürünler doğrudan tüketiciye ulaştırılacak bir proje var. Bu projede Üreticilerin süt, zeytinyağı, yaş – kuru incir gibi ürünlerini değerinde alarak kurulacak satış noktalarında satışını gerçekleştirecek olan Germencik Belediyesi proje kapsamında ilk etapta yaş incir satışına başlayacak.


Hani derler ya yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diye zamanla Germencik’te çok güzel şeyler olacak.


Gelelim yazımın başında dediğim gibi Belediye Başkanı Fuat Öndeş (İŞ ADAMI) neden İş Adamı?
Eğer ki Başkan Fuat Ödeş iş adamı modeli gibi çalışmasaydı vay belediyenin borcu var yapacak bir şey yok deseydi bugün Germencik ‘in hali daha başka olurdu.


Başkan Öndeş, hangi taşı kaldırsak altından borç, icra, haciz çıkıyor diyerek tepkisini dile getirmişti. Baktı olmuyor, bir vatandaş gibi iş adamı gibi alacaklılarının karşısına oturup anlaşma sağladı.
Bir örnek vereyim size; “Bir vatandaşın halı saha konusunda Germencik belediyesinden toplam 315 bin lira alacağı vardı. Başkan Öndeş vatandaşın karşısına bir başkan gibi değil sade bir vatandaş gibi oturup kardeşim bizim durumumuz bu, ben anacak 200 bin lira ödeyebilirim. Bu parayı da taksitle ödeyebilirim diyerek 315 bin liradan 115 lira indirim sağlamış oldu.” Hem vatandaş karşısında bir muhatap bulmuş oldu işini çözdü, hem de başkan Öndeş belediye bütçesine 115 bin TL indirim sağlamış oldu. Zarardan kar mantığı iş adamı modeli. Daha bunun görünmeyen o kadar çok yönü var ki bu bir birkaç örneği…


SÖZÜN BİTTİĞİ YER
Fuat Öndeş: “Şeffaflık bizim vazgeçilmez ilkemiz. Öncelikle açık ve şeffafız. Halk parasının nereye gittiğini, ne şekilde harcandığını, karşılığında ne aldığını bilmek zorunda bilmeli. Amacımız kendi kendine yeten, çalışan, üreten bir belediye düzeni kurmak. Koltuklar gelip geçici. Önemli olan iz bırakabilmek, iyi anılmak, halkın takdir ve teveccühüne layık olabilmek. Biz bu bilinç ve istekle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm kötü tablolara ve zorluklara rağmen çalışacağız.”


İşte belediye başkanı gerçekten böyle olur sözümden kastım buydu.
Başkanım emeklerine sağlık. Önümüzdeki yıllarda Germencik’in daha güzel günler göreceğinden hiç kuşkumuz yok. Bu kutsal yolda size ve ekip arkadaşlarınıza başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun…

Kalın Sağlıcakla…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi