Efeler Gazetesi

Bakan Pakdemirli, Adnan Menderes Müzesi’ni inceledi

Bakan Pakdemirli, Adnan Menderes Müzesi’ni inceledi
09 Şubat 2021 - 4:01

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara ilişkin, “Gençlerimizin veya geleceğe yönelik ideali olan kardeşlerimizin adresi sokaklar değil, siyasi partilerdir” dedi.

 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Aydın programı kapsamında, inşasında son aşamaya gelinen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ni ziyaret etti. Protokol üyeleriyle beraber müzede incelemelerde bulunan Pakdemirli, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti’nin (DP) ‘Yeter söz milletindir’ sözünü anımsatan Pakdemirli, “Müzemiz henüz hazır değil ama hazır olmaya çok yakın durumda. Az bir zaman içinde müzemiz hazır olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok müteşekkiriz” ifadesini kullandı.

“ZOR BİR COĞRAFYADAYIZ”

Geleceğe pozitif bakmak gerektiğini kaydeden Pakdemirli, “Zor bir coğrafyadayız. Ama diğer taraftan da genç olan demokrasimizde birçok konuda ders almamız gereken, 17 – 25 Aralık var, 15 Temmuz var, bunların hepsinden mutlaka ders çıkarmalıyız. Geleceğe pozitif bakmalıyız. Bunları devletin bakanı olarak değil, demokrasiyi özümsemiş bir ailenin ferdi, bir babanın evladı olarak söylüyorum. Allah rahmet eylesin. Rahmetli babam da çok zor bir dönemde Aydın Menderes’in kolejden atıldığı, ‘senin güvenliğini sağlayamayız’ dendiği bir dönemde veliliğini üstlenmiş, ortaokul ve lise bitirme sınavlarını vermesini sağlamış bir kimseydi. Bunu bugünkü şartlarda çok rahat bir şekilde konuşuyoruz ama o gün, darbenin ağırlığının hissedildiği dönemde bunu yaşamak hakikaten çok çok zordu. Ancak idealist insanlar bunu yapabiliyordu. Allah rahmet eylesin, Babamız da Menderes ailesinin yanında neredeyse kimse kalmadığı dönemde, onların yanında yer almıştır” görüşlerini dile getirdi.

“DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

Nasıl ki, 15 Temmuz’da herkes meşru iktidarın yanında yer aldıysa, geçmişte de rahmetli babasının Adnan Menderes ve ailesinin yanında yer aldığına dikkati çeken Pakdemirli, şöyle devam etti: “Tabii ki Berrin Hanım’ın da anneme hediye ettiği gümüş şekerlik var. Bu gümüş şekerlik, annemin en kıymetli hatıralarından birisi. İnşallah bu müze açılır açılmaz, onu da aile olarak buraya hediye edeceğiz. Demokrasiye sahip çıkmamız lazım. Bugün yaşadığımız olaylara bakacak olursak Boğaziçi’nde de gençlerimiz bir şeyler söylüyor. Elbette herkesin konuşmaya, bir şeyler söylemeye, fikrini beyan etmeye hakkı vardır. Ama kanun ve nizamlar çerçevesinde bunların mutlaka olması gerekir. Özellikle bu tür toplumsal olaylarda provokasyon başladığı zaman, terör örgütleri bu işlerin içerisine girdiği zaman aklıselim gençlerimizin bu olayların içinden çekilmeleri lazım. Gençlerimizin veya geleceğe yönelik ideali olan kardeşlerimizin adresi sokaklar değil, siyasi partilerdir.”

Herkesin gönlünde bir parti olduğunu aktaran Pakdemirli, “Vatandaşların gönlüne en yakın partiye üye olması, buralarda plan, proje üretmesi, vatandaşın, milletin sevgisini kazanması, ondan sonra iktidara gelip dediklerini yerine getirmesi önemli. Demokratik söylemlerin adresi sokaklar değil, siyasi partilerdir” diye konuştu. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi