Efeler Gazetesi

AYDIN ÜLKÜ OCAKLARI HÜSEYİN NİHAL ATSIZ’I ANDI

AYDIN ÜLKÜ OCAKLARI HÜSEYİN NİHAL ATSIZ’I ANDI
22 Aralık 2022 - 22:21

Aydın Ülkü Ocakları tarafından, Hüseyin Nihal Atsız’ı anma programı düzenlendi. Programa Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Hakan Karakuş, Başkan Vekili Tarkan Murat, Milliyetçi Hareket Partisi Eski Efeler İlçe Başkanı Avukat Mehmet Uysal ve çok sayıda ülkücü gençler katıldı.

Aydın Ülkü Ocakları İl Binasında düzenlenen programda merhum Atsız’ın ruhu için Kuran’ı kerim okunup, dua yapıldı.

“FİKİRLERİ HERZAMAN YAŞATILACAKTIR”

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Hakan Karakuş, merhum Atsız’ın ruhunu yaşatacak kutsal mekanın Ülkü Ocakları olduğunu belirterek, Türk Milliyetçilerinin fikir babası Hüseyin Nihal Atsız’ın fikirlerinin her zaman ülkücüler tarafından yaşatılacaktır’ dedi.

“UYSAL ATSIZ’IN MÜCADELESİNİ ANLATTI”

Konuşmacı olarak katılan Milliyetçi Hareket Partisi Eski Efeler İlçe Başkanı Avukat Mehmet Uysal, Ülkü Ocaklı gençlere Hüseyin Nihal Atsız`ın mücadelesi anlattı. Program sonunda Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Hakan Karakuş, Konuşmacı Uysal’a plaket verdi.

HÜSEYİN NİHAL ATSIZ

Ömrünü kurtuluşun Türk milliyetçiliğinde yani Türkçülükte olduğu ülküsünü Türk milleti üzerinde hâkim kılmaya çalışmakla geçiren Atsız, yaşamı boyunca Türkçülüğünden hiç taviz vermemiş, yazdığı makaleler ve çıkardığı dergiler yüzünden birçok kez mahkemelik olmasına, tabutluklarda işkenceler görmesine rağmen düşüncelerini kararlılıkla ve haykırırcasına savunan bir ülkü eridir. Sert üslubu ve kararlı duruşu, her ne kadar Türkçülüğe karşı olanların çoklukla da Türk soylu olmayanların düşmanlıklarına neden olmuşsa da, bu kişilerin verdiği zararlar Atsız’ın bir bozkurt gibi başı dik yaşayışında en ufak bir tavize neden olmamıştır. Atsız, 1975 yılının kasım ayının ortalarında hasta olduğundan şüphelenmiş, ancak yapılan muayene ve testler sonucunda bir hastalık bulunamamıştır. 10 Aralık 1975 Çarşamba gününün akşamı kalp krizi geçirmiş, gelen doktor enfarktüs olduğunu anlayamamıştır. Ertesi akşam Atsız yeni bir kriz geçirmiş, 11 Aralık 1975 Perşembe günü vefat etmişti. 13 Aralık 1975 tarihinde Kurban Bayramı’nın ilk günü Kadıköy Osmanağa Câmii’nde Kılınan ikindi namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilmişti. SEMİH BAŞKAR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi