Efeler Gazetesi

Ata Tohumu fidelerine yoğun ilgi

Ata Tohumu fidelerine yoğun ilgi
17 Mayıs 2022 - 22:47

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerinde Ata Tohumlarından üretilen 130 bin fide, Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda vatandaşlara dağıtıldı. Fideler, halkın yoğun ilgisi sonucu kısa sürede tükendi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Ata Tohumları Projesi kapsamında, yerli tohumlardan elde edilen fideler, vatandaşla buluşturuluyor. Bu kapsamda, Atatürk Kent Meydanı’nda biber, patlıcan, domates, salatalık, acur, fasulye çeşitlerinden oluşan 130 bin fide vatandaşlara dağıtıldı.
Belediye bürokratlarıyla birlikte halka fide dağıtan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş, “Biz bu dağıtımımızı 2 hafta önce Efeler ilçemizde yine yapmıştık. Gelen yoğun talep doğrultusunda yine bugün 130 bin adet domates, biber, patlıcan, acur, salatalık ve fasulye fidelerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Tüm ilçelerimizde bu dağıtımlarımızı yaptık. Ekonomik olarak çok zor durumdan geçen vatandaşlarımızın bu tip sebzeleri evinde yetiştirmesini sağlıyoruz” dedi.
Hem ev ekonomisine katkı sağladıklarını hem de Ata Tohumlarına sahip çıktıklarını ifade eden Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun öncülüğünde bu tip çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi