Efeler Gazetesi

Alıcık; “Ormanlarımız sağlığımızın teminatıdır”

Alıcık; “Ormanlarımız sağlığımızın teminatıdır”
17 Temmuz 2022 - 0:57

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık devam eden orman yangınlarıyla ilgili olarak, “Vatan bağımsızlığımızın, Yeşil Vatanımız Ormanlarımız sağlığımızın teminatıdır” dedi.
Devam eden yangınların Türkiye’nin ciğerlerini yaktığını belirten Başkan Alıcık; “Peygamberimiz ‘Bir kimse bir ağaç dikerse Allah o ağacın meyvesi kadar o kimseye sevap yazar diyerek bizleri ağaçlandırma, ağaçları koruma konusunda göreve davet etmiştir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz bir sözünde; ’Ormansız bir yurt vatan değildir’ demektedir.
Ormanlarının yok oluşu demek, ülkede su kaynaklarının azalması, ormana dayalı üretim faaliyetlerinin ağır darbe alması demektir.
Orman ve onun oluşturduğu yaşama alanında var olan canlıların yok olmasıdır. Ormanlarının yok oluşu demek, ülkede erozyonun artması, ekilebilir arazilerde toprak kalitesinin düşerek, tarım rekoltesini azaltması demektir” dedi.

“Dayanışma ile Yeşil Vatanımızı koruyalım”

Başkan Alıcık şöyle devem etti: “Milli varlığımıza, zenginliğimize yönelen bu tehdit, yarınlarımızı sınırlamakta, gelecek nesillere daha büyük ve daha güzel bir ülke bırakma hayalini sekteye uğratmaktadır. En tabii hakkımız olan yarınlara daha güzel ve çevre hassasiyeti gelişmiş bir ülke bırakmak meselesinin her koşulda takipçisiyiz. Yangınların bir önce söndürülerek, kaybolan ağaçlarımızı en kısa sürede yenilerini dikmek ve imar etmek konusunda gerekenin yapılacağı konusunda kuşkumuz yok. Ancak yangınların önlenmesi konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmalıyız. Araçlardan atılan izmariti, cam kırıklarını, kontrolsüz yakılan ateşleri önlemek bizlerin elinde. Gördüğümüz her türlü şüpheli durumu da yetkililere bildiriniz.  Dayanışma ile Yeşil Vatanımızı koruyalım. Bu gün ve bugüne kadar orman yangınlarında kahramanca mücadele eden görevlilerimize, vefakar milletimize teşekkür ediyorum.  Orman Yangınlarında şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. SEMİH BAŞKAR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi