Efeler Gazetesi

YOLLARI AÇAN KADINLARIN HİKÂYELERİ EFES SELÇUK’TA

YOLLARI AÇAN KADINLARIN HİKÂYELERİ EFES SELÇUK’TA
07 Aralık 2022 - 22:08

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 88. yılı sebebiyle, Efes Selçuk Belediyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda Kadın Adayları Destekleme Derneği’nin (KA.DER) yapımını üstlendiği, TBMM’NİN ilk kadın milletvekilleri belgeseli “18 Yolları Açan Kadınlar” isimli kısa filmin  gösterimi gerçekleşti.

Siyasette kadın temsilinin önemini ve kadın mücadelesinin kökenlerini anlamak açısından önemli bir belge niteliğinde olan kısa filmin gösteriminden önce bir konuşma yapan KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu TBMM’ye ilk giren 18 kadın milletvekilini yolları açan kadınlar olarak nitelendirdiklerini belirterek; “Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni nesline mecliste var olmanın yollarını açtılar” dedi.

Kadınların siyasette var olmasının önemine değinen Karaoğlu; “KA.DER yerel yönetimlerde de kadının var olmasını çok önemsiyor. Çünkü yerel yönetim vatandaşlara, kentlilere en çok dokunan, onların ihtiyaçlarını en çok fark eden ve ona yönelik politikaların üretildiği alanlardır. Biz kadınlar temsil edilirken kadınların da temsil edilmesinin önemli olduğunu söylüyoruz. Meclise giren kadınlar halkın olduğu kadar aynı zamanda kadınların da vekilidir.  O yüzden biz diyoruz ki, meclise giren her kadın kadınların sorunların elçisidir, aynı zamanda onlara cevap verecektir” dedi.

KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu’nun konuşmasının ardından TBMM’ye giren kadınların milletvekili olma süreçlerinin anlatıldığı “18” Yolları Açan Kadınlar belgeselinin gösterimi gerçekleşti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi