Efeler Gazetesi

Yeni atanan personele eğitim verildi

Yeni atanan personele eğitim verildi
07 Ekim 2022 - 23:34

Aydın Sağlık Müdürlüğü bağlı kuruluşlarına yeni atanan Uzman Tabip ve Tabip unvanındaki çalışanlara kurum kültürüne uyum, protokol kuralları ve etkili iletişim eğitimi verildi.

Son yapılan atamalar sonucu Aydın’a tayini yapılan uzman doktor ve doktorlara “Kurum Kültürüne Uyum, Protokol Kuralları ve Etkili İletişim” konularında hizmet içi eğitim düzenlendi. İki grup halinde farklı günlerde yapılan eğitimde katılımcılara yürürlükte olan Anayasa, Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, Yönetmelik ve Yönergelerin ilgili maddeleri anlatıldı.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “106. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası ile İl Sağlık Müdürlüğümüze Bağlı Sağlık Tesislerimize atanan Uzman Tabip ve Tabip unvanındaki çalışanlarımıza, Personel Hizmetleri Başkanlığı tarafından 3 ve 4 Ekim 2022 tarihlerinde iki grup halinde “Kurum Kültürüne Uyum, Protokol Kuralları ve Etkili İletişim” konularında hizmet içi eğitim düzenlenmiştir. Uyum Eğitimiyle; Yürürlükte olan Anayasa, Kanun, Kanun Hükmünde Kararname, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, Yönetmelik ve Yönergelerin ilgili maddeleri anlatılmıştır.
Eğitimin birinci oturumunda katılımcılara Memurların Genel Hakları, Ödev ve Sorumlulukları, İzin, Özlük Hakları, Sosyal Medya Kullanım Kuralları, Tıbbi Etik Kuralları vb. konu başlıklarında bilgilendirme yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı ile İl Sağlık Müdürlüğü Taşra Teşkilatı görev, yetki ve sorumlulukları ile hiyerarşisi tanıtılmıştır. Ayrıca eğitimin ikinci oturumunda Protokol Kuralları ve Etkili İletişim konusunda eğitim verilmiş olup düzenlenen eğitimlere Uzman Hekim ve Hekim unvanında toplam 90 kişi katılım sağlamıştır” ifadeleri kullanıldı.
KATILIMCILARA BELGELERİ VERİLDİ
Eğitimin sonunda, Aydın’ın turizm bölgelerindeki sağlık tesislerinde yaşanan hasta yoğunluğu sebebiyle geçici görevle görevlendirilen ve görevleri esnasında başarılı ve özverili çalışma sergileyen 23 Pratisyen Hekime, Personel Hizmetleri Başkanı Dr. Mete Erki, Destek Hizmetleri Başkanı Selim Özen’in katılımları ve İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz tarafından teşekkür belgesi verildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi