Efeler Gazetesi

Valilikte deprem zirvesi

Valilikte deprem zirvesi
08 Şubat 2023 - 19:43

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un başkanlığında Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin toplantı gerçekleştirildi. Aydın’ın Adıyaman’la eşleştirildiğini belirten Vali Aksoy, “Adıyaman’daki depremzedelerden arzu edenler varsa Aydın’a gelmeleri hususunda çalışılıyor” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması için yurdun dört bir yanında teyakkuza geçildi.

Aydın Valiliği’nde Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında vali yardımcıları ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Adıyamanlı depremzedelerin Aydın’da konuk edilmesine ilişkin çalışma gerçekleştirildiği bildirildi.

MİSAFİRHANE VE YURTLARDA ÖN HAZIRLIK

Yeni Kıroba’ya konuşan Vali Aksoy, ön hazırlık gerçekleştirdiklerini belirterek, “Aydın’ı Adıyaman’la eşleştirdiler. Adıyaman’daki depremzedelerden arzu edenler varsa Aydın’a gelmeleri hususunda çalışılıyor. Biz kamu misafirhanelerimiz, yurtlarımız konusunda ön hazırlıklar, tespitler yaptık. Henüz Adıyaman’dan şu kadar kişi gelecek şeklinde bir liste gelmiş değil. Onun temasları var. AFAD Başkanlığı ve Adıyaman’la koordine ederek üzerinde çalışacağız. Şu anda ön hazırlık yapıyoruz. Potansiyelimizi, kapasitemizi görüyoruz. Ona göre bir hareket tarzı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy, il genelindeki yardım kampanyalarının da sürdüğünü, malzemelerin tırlara yüklenerek deprem bölgesine gönderildiğini sözlerine ekledi.

Yeni Kıroba

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi