Efeler Gazetesi

Vali Aksoy, Şehit Aileleri ve Gaziler ile iftar programında bir araya geldi

Vali Aksoy, Şehit Aileleri ve Gaziler ile iftar programında bir araya geldi
23 Mart 2023 - 23:35

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Şehit Aileleri ve Gazileri ile iftar programında bir araya geldi.

İftar programına Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hanımefendi Hülya Aksoy ile birlikte Şehit Aileleri, Gaziler ve çok sayıda davetliler katıldı.

“Şehit Aileleri Çok Değerli”

Dualarla açılan iftarda konuşan Vali  Aksoy, “Türk milletinin aziz varlığı, Devletimizin istiklali ve istikbali uğruna mübarek kanlarını akıtmış şehitlerimizin muhterem aileleri ve gazilerimizle, ramazan ayının ilk iftar programında bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum” dedi.

Aydın Valisi Hüsayin Aksoy şöyle devam etti; Şehitlik ve Gazilik unvanının milletimiz için şereflerin en yücesi olduğunu, üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri mücadele ile gerçekleştiğini ifade eden Vali Aksoy, “Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin medarı iftiharıdır. Tarih boyunca ülkemizin bütünlüğüne, bağımsızlığımıza ve birlikte yaşama irademize kast eden düşmanlar karşılarında daima “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışı ile dimdik duran sağlam bir milli iradeyi bulmuşlardır. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür olarak yaşamamızı bu iradeye borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Bu anlamda şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Onların mekânları cennet olsun diyoruz. Şehitlerimizin ailesi onların bize emanetidir ve bizler devlet olarak, devletin bütün kurumları olarak onların sorunlarıyla ilgilenme adına kapılarımızı sonuna kadar açık tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz ve şehitlerimizin, gazilerimizin ailelerine her türlü desteği vermek bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de en içten sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca davetimize icabet edip katılan siz değerli konuklarımıza, şehit ailelerimize, gazilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi